Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

DJEVOJČICE RK JERKOVCA PONOVNO ODLIČNE

Jerkovčanke druge u Dugopolju, Vanessa Bebić najbolja vratarka turnira

Objavljeno prije

19105094_1402855863137732_19226629_o

U Kotlenicama stotinjak metara od ulaska u špilju Vranjaču, u organizaciji Rukometnog kluba Dugopolje održan je turnir u mini rukometu za djevojčice i dječake.

Na turniru je sudjelovalo 17 ekipa, a djevojčice Rukometnog kluba Jerkovac nastupile su s dvije ekipe. Ekipa Jerkovca 1 osvojila je drugo mjesto, izgubivši u finalu od ekipe Mini sunca rezultatom 9:8, dok je ekipa Jerkovac 2 zauzela peto mjesto.

Najboljom vratarkom turnira proglašena je Vanessa Bebić.

Za RK Jerkovec nastupile su: Jurković, Dominiković, Prusac, G.Kozina, Vanessa i Vana Bebić, R.Bebić, I.Kozina, Ujdur, Medak, Markovič, Milolaža, Rastočić, Tošić, Ćerlek i Krajina.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Našim mladim rukometašicama čestitamo i želimo im puno uspjeha u daljnjim natjecanjima.

FESTIVAL BRODOVA I MORA 'DANI U VALI'

Neretvanska lađa među 70 tradicijskih drvenih brodova u Starom Gradu

Objavljeno prije

Foto: slobodnadalmacija.hr

Foto: slobodnadalmacija.hr

U starigradskoj uvali na Hvaru, od 14. do 17. rujna, održao se 2. Međunarodni festival mora, brodova i mornara Dani u vali na kojem se, među 70 drvenih brodova našla i neretvanska lađa.

Festival su organizirali Grad Stari Grad i Udruga Cronaves iz Splita, a na njemu su se, uz razne radionice, predavanja, izložbe i koncerte, predstavili tradicijski brodovi iz Hrvatske i Italije, kao i znat kalafata, majtora brodograditelja koji su se bavili zapušivanjem drvenih oplata brodova.

Neretvu je s lađom na festivalu predstavljala Udruga za očuvanje neretvanske baštine koja je, povodom 20. Maratona lađa na Neretvi, na prezentacijskim štandovima održala predavanje o povijesti lađe i maratona, Pavo Rašetin i Slobodan Batinović kuhali su neretvanski brudet,a  Tomislav Dugandžić – Paško je s Pavom Rašetinom predstavio i trupicu.

U samoj prezentaciji neretvanske lađe sudjelovali su Javorka Šamić, Tea Dragobratović, Lucijana Perojević, Leonarda Drljepan, Gabrijela Dugandžić, Đana Salacan, Marija Glavinić, Tina Golemac i paričar Slavko Musulin.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Neretvani su od organizatora i Koordinacije udruga za očuvanje i revitalizaciju pomorske, ribarske i brodograđevne baštine Istre i Kvarnera dobili više priznjana, a Udruga za očuvanje neretvanske baštine pozvana je na proslavu Udruge Hvar – metropola mora koja će se od 6. do 7. listopada održati u Hvaru.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije