Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

PIKADO SAVEZ DNŽ

Počinje nova pikado sezona

Objavljeno prije

Pikado savez Dubrovačko-neretvanske županije

U subotu u Blacama su izvučeni parovi prvog kola, a samim time po bergerovim tablicama, i ostala kola natjecateljske sezone 2014/15 Pikado saveza Dubrovačko-neretvanske županije.

Što se tiče 1. lige, već u prvom kolu dva vrlo zanimljiva dvoboja, i to između ekipe PK Sršen i prošlogodišnjih osvajača duple krune, PK Ragusa. Iako je ekipa Sršena tek ušla u 1. ligu, slobodno možemo reći da će imati šta pokazati u predstojećim utakmicama. To su prije svega pokazali svojom kvalitetom, ali i sa transferom Siniše Brečića u svoje redove, jednog od ponajboljih prošlogodišnjih igrača lige! Ništa manje zanimljiv okršaj će se voditi između ekipa PK Kobiljače i PK Stabline. Kobiljača je također odlično odradila prelazni rok, te je u svoje redove dovela Joška Ćelića, dok je ekipa Stabline uvijek neugodan gost, na čelu s Matom Grgurinovićem – Ćonom i Perom Pavlovićem! Ostale utakmice prve lige su PK Lacus PK Krvavac, te PK Staševica PK Stablina 2.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Druga liga kreće sa Kominskim derbijem PK Amigo 2 PK Amigo, te ćemo već na samom početku vidjeti tko je gazda u Kominu. Ostali parovi su PK Predolac – PK Krvavac 2, dok će Neretvanke odmjeriti snagu u  Pločama protiv ekipe PK Tojesigura. Ekipe su dosta izjednačene, i svatko može izboriti viši rang, stoga nas očekuju vrlo zanimljivi mečevi.

Također, ovom prilikom se obavještavaju sve ekipe da do 15. listopada mogu predati kandidature za organiziranje jednog od 4 županijska Mastersa. Na Mastersima će se, za razliku od prošlih godina, pored 501MO igrati i Cricet natjecanje. Ekipe koje misle organizirati Masters morati će zadovoljiti određene uvjete, između ostalog morati će osigurati adekvatan prostor za minimalno 4 pikada. U slučaju da Komisija utvrdi da više od četiri ekipe imaju uvjete za organizaciju, organizatore će odlučiti ždrijeb.

Prvi Masters se igra 15. studenog, a drugi 13. prosinca 2014. godine, dok za ostala dva će se datumi naknadno odrediti!

Pikado savez Dubrovačko-neretvanske županije

ŽUPANIJSKI CENTAR 112

Obavezna zimska oprema! Donosimo dnevno izvješće za područje Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Snijeg na cesti, zimski uvjeti

Sukladno informacijama koje smo zaprimili i koje su nam dostupne, dostavljamo vam dnevno izviješće o posebno izdvojenim događajima za područje Dubrovačko-neretvanske županije za protekla 24 sata  i to kako slijedi:

Obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama:

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
 • A1 između čvora Prgomet i naplate Karamatići
 • A10 između čvora Ploče i naplate Čarapine
 • DC8 Gradac-čvor Čeveljuša-Opuzen-GP Klek
 • DC9 GP Metković-Opuzen-DC8
 • DC62 Veliki Prolog-Metković
 • DC425 čvor Karamatići (A1)-čvorište Čeveljuša
 • ŽC5203 Dobroselo-Brotnja-Otrić
 • županijske ceste na području Metkovića (ŽC6220 Ploče A1, Žc 6279 Klek Badžula, Žc 6208 Vrgorac – Staševica, Žc 6276 Mali prolog-Karamatići –Ploče)

Snijega ima na području Pelješca i dijela Konavala. Dubrovnik ceste javljaju da su sve  ceste posute i prohodne.

METEOROLOŠKE PRILIKE:

Upozorenje

Na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana ujutro mjestimični udari SE i S, a noću posvuda NE i N vjetra, 35-45 čvorova. Mjestimice nevere.

Stanje

Ciklonalno polje nad Jadranom i srednjem Sredozemljem sporo će se popunjavati.

Vremenska prognoza za sljedeća 24 sata, vrijedi do: 10.01.2019 u 06 sati

Južni Jadran

Vjetar SE i S, ponegdje uz obalu E, 10-20, prijepodne mjestimice do 28 čvorova, poslijepodne će postupno okretati na NE i NW 10-20 čvorova. More 3-4. Vidljivost 10-20 km. Oblačno, ponegdje kiša ili pljusak, uz obalu i snijeg, a navečer djelomično razvedravanje.

PROMET  

CESTOVNI PROMET

Privremena prometna regulacija:

 • zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore;
  uz privremenu regulaciju prometa vozi se na Jadranskoj magistrali (DC8):
 • jednim prometnim trakom naizmjenično uz regulaciju semafora kod Slanog, te zračna luka Čilipi gdje se četri puta tjedno u vremenu od 12:00-16:00 sati po deset minuta biti zatvorena cesta osim i uoči nedjelje i blagdana.
 • zbog uređenja raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano;
 • na 26+100 do 26+400, dionica 27 zbog nastavka radova na kolnom prilazu državne ceste DC8 Štikovica od 07.siječnja do 30. travnja 2019. Povremeno postavljanje semafora radi regulacije prometa.
 • do 31.01.2019.god od 07-16 sati zbog radova na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici Petlja Ilijina glavica-Orsula-Dubac vozit će se uz privremenu regulaciju semaforima.

GRANIČNI PRIJELAZI

– Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova);

– Na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja;

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije