Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

NAJVEĆI RUKOMETNI GRAD U HRVATSKOJ

Otkrijte koliko Neretvana je predstavljalo Hrvatsku na velikim natjecanjima i koliko medalja su osvojili

Objavljeno prije

Rukometna reprezentacija

Nakon osvojene brončane medalje naše reprezentacije na Europskom prvenstvu u Poljskoj svi pričaju o izborniku Željku Babiću rodom s Vlake. Dijete Neretve, svoju igračku karijeru počinje s 10 godina u Opuzenu. Prelazi u rukometni div Metković, a sa Zagrebom je bio prvak bivše države, Hrvatske i dva puta Europe. Dio karijere proveo je i u Italiji igrajući za Pallamanou iz Prata i u Modeni.

Tako je i nama palo na pamet staviti na papir stvarno koliko je Dolina Neretve i sam grad Metković dao našoj rukometnoj reprezentaciji. Od osamostaljenja, pa do danas naših 22 igrača/trenera predstavljalo je Hrvatsku na velikim natjecanjima i pri tome su zajedno osvojili 51 medalju. Sigurno ni ova brojka nije točna, s obzirom na nedostatak informacija.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

To su igrači/treneri: Slavko Goluža, Patrik Ćavar, Vladimir Jelčić, Nikša Kaleb, Davor Dominiković, Ivan Čupić, Dragan Jerković, Goran Čarapina, Hrvoje Batinović, Ilija Brozović, Mario Bjeliš, Goran Jerković, Ilija Puljević, Damir Batinović, Mario Obad, Josip Vidović, Zdravko Medić, Siniša Markota, Renato Sršen, Mate Šunjić, Ivica Obrvan.

Podsjetimo se da se u našem gradu kalili igrači koji su stekli afirmaciju tj. razvili se kao igrači poput:

Ivano Balić, Petar Metličić, Renato Sulić, Blaženko Lacković, Valter Matošević, Mario Kelentrić, Gyorgy Zsigmond, Ivan Vukas, Nenad Kljaić, Ivan Markovski, Marko Kopljar, Dario Jagić, Luka Raković, Igor Karačić, Sandro Uvodić, Stanko Sabljić.

Vrijeme je i da se reprezentacija vrati u Metković. Zašto se kvalifikacijske utakmice moraju igrati u Poreču, Zagrebu, Varaždinu, Osijeku, a ne u NAJVEĆEM RUKOMETNOM GRADU U HRVATSKOJ.

Možemo se samo sjetiti riječi Stefana Kretzschmara da mu je bila najluđa atmosfera u Metkoviću  gdje se nabije i do 1000 navijača više nego što u dvoranu stane, te Ivana Balića kako mu je najdraže bilo u Metkoviću, gdje ga je i najobičnija baka na cesti znala zaustaviti i upitati što ima nova i kad će utakmica.

Tekst: RK Jerkovac Metković

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije