Ostanimo u kontaktu

OSTALI GOTOVO SVI IGRAČI

Nogometaši Neretve započeli pripreme za novu trećeligašku sezonu

Objavljeno prije

Foto: Dalibor Čutura / Metković NEWS

U ponedjeljak je oživjelo igralište Neretve jer su nogometaši Neretve započeli pripreme za nadolazeće trećeligaško natjecanje koje službeno počinje 31.kolovoza.

Prozivci trenera Gorana Galova odazvao se 21 nogometaš, s naznakom da su izostali Glibo, Crnov, ĆosićCrnčević, Raguž, Bubalo i glavni strijelac Luka Juričić koji se nalazi na probi u NK Šibenik.

Prisutni igrači unatoč vrućini rastrčali su se na prvom treningu, zatim su zaigrali pravi nogomet, a onda po nalogu trenera izvršavali ostale zadaće.

– Ovo je naš prvi pripremni trening za novu sezonu na kojemu se nisu pojavili svi igrači ali će se okupiti najdalje do srijede.
Raduje me što je glavnina igrača ostala i što će i u budućnosti braniti boje svoga kluba, a posebno se radujem povratku na teren našeg kapetana Ante Batinovića koji je gotovo godinu dana bio odsutan zbog ozljeda. Treba nam njegova pokretačka snaga, njegovo iskustvo i znanje. Napustili su nas Kožulj i Vranjić, a došli su Marko Crnov igrač Zrinjskog koji je već bio u Neretvi, te naš Mate Pehar prvoligaški igrač čije će nam iskustvo i znanje itekako pomoći. Očekujem da će Pehar biti nositelj naše igre i veliki uzor mladima. Naime, u rad smo uključili sedam juniora koji će stjecati iskustvo u radu i dobiti šancu na utakmicama. To je taj put kojim želimo ići. Želimo se oslanjati na domaće snage i kvalitetne igrače iz drugih sredina, – rekao je trener Galov nakon završenog prvog treninga.

On smatra da Neretva ima kvalitet i da će nakon kvalitenih priprema biti tvrd orah za sve svoje takmace.

Pripreme će se odvijati isključivo u Metkoviću gdje za to postoje svi potrebiti uvjeti.

Planirano je odigrati sedam prijateljskih utakmica (prva s GOŠK-om iz Dubrovnika), zatim s Jadranom LP, GOŠK-om iz Gabele, ONK Metkovićem, Zmajem iz Makarske i drugima. Od 16. do 18. kolovoza održat će se Memorijalni nogometni turnir Ante Rebac, u spomen na igrača poginulog u Domovinskom ratu, na kojemu će sudjelovati neretvanski klubovi.

Što se tiče vratara, Mulać ostaje, a tu su još junior Blažević i prinova iz ONK Metkovića, Božo Medić.

Treneru Galovu u pripremi igrača pomagat će prof. Filip Majić, stručnjak za tjelesnu spremu.

EKIPA, A NE KLUB!

ONK Metković amaterski klub s vrhunskim sportskim postignućima

Objavljeno prije

Autor

Prijatelji nogometa dobro znaju da u Metkoviću djeluju i postoje NK Neretva i ONK Metković, klub s desne obale Neretve koji je osnovan 1975. godine u vrijeme gradnje nove osnovne škole.

Od osnutka taj klub postiže ne samo sportske nego i društvene uspjehe prije svega zbog ostvarivanja osnovnih ciljeva u okupljanju mladih nogometaša, a potom i u sferi stvaranja materijalnih uvjeta za nesmetan rad i vježbanje stotina članova kluba, od najmlađih do veterana.

ONK Metković kao stalni član Županijske lige često se oglašava sloganom „Ekipa, a ne klub“. Ma što to točno značilo, činjenica je da je taj klub opstao i da u njemu igraju i odrastaju generacije igrača, s naznakom da su brojni bivši nogometaši i ONK Metkovića i NK Neretve u tom klubu našli mjesto za manifestaciju svojih stručnih i iskustvenih spoznaja o nogometu i sportu, vježbajući mlade i one u seniorskom pogonu.

Koliko u ONK Metkoviću drže do sportskih prijateljstava i odnosa svjedoči i odluka da prva momčad bez pravih priprema otputuje u Široki Brijeg i odigra prijateljsku utakmicu s domaćim premijer ligašem BiH, i momčadi s europskim dimenzijama.

Metkovci su izgubili s 3:0, ali su nakon povratka opisali svoje zadovoljstvo dočekom, druženjem i ispraćajem iz Širokog.

Tijekom proteklih dana čelništvo ONK Metkovića predstavilo je novi klupski dres , a organizirano je i otvaranje igrališta s umjetnom travom vrijednosti 500 tisuća kuna. Bilo je prelijepo gledati nademetanje najmlađih nogometaša na umjetnoj travi i njihovu sreću za stolom s pizzama i sokovima, a potom i oglede veterana kluba i Grada.

Iako službene pripreme počinju tek 27.siječnja, čelnici kluba točno znaju što im je činiti. Naime, ove godine kane obilježiti 45.obljetnicu kluba , ne samo sportskim rezultatima nego i na druge načine.

Već su planirane pripremne utakmice s Neumom,Neretvancem, Jadranom Tučepi , Ljubuškim i Višićima. Ništa u klubu ne prepuštaju slučaju.

Metković će biti jači i za neka nova imena. Za sada je znano da će njegove boje braniti Marin Brečić (iz NK Neretva) te povratnik iz Gusara Drago Jelavić. Sumnjamo da će tu biti kraj dolascima, osobito iz razloga što je ONK Metković prepoznat kao zdrava sportska sredina otvorena svim sportašima iz doline Neretve i bilo kojeg dijela svijeta.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije