Ostanimo u kontaktu

JAVNO DOSTUPNE ČINJENICE

Zakonski ovlaštene osobe u trenutku gašenja NK Neretve i brisanja iz registra sportskih klubova

Objavljeno prije

Rijedak je slučaj da se na ovaj način gasi jedna stoljetna tradicija, i mišljenja smo da javnost treba biti upoznata sa svim dostupnim činjenicama oko gašenja Nogometnog kluba Neretva. Kako je poznato iz javno dostupnih dokumenata, NK Neretva je proteklih godina trošila milijune, a ugašena zbog nešto više od 200 tisuća kuna, što opravdava pritisak velikog broja javnosti da se objelodani situacija oko gašenja kluba koji je za svakog Metkovca bio više od nogometa. Poklik s tribina to najbolje oslikava ‘Kiksaj, kiksaj Neretvoo…‘. No vratimo se javno dostupnim činjenicama i odgovornim osobama koje su stajale iza ovih procesa.

Na temelju službenog Izvješća stečajne upraviteljice Ade Rajković iz Splita, koja je imenovan temeljem Rješenja pod posl.br. St-936/2016 stečajne mase iza udruge NK NERETVA u stečaju, podnesenom Stečajnom sudcu Katarini Franković u Dubrovniku početkom kolovoza 2017. godine, utvrdila je nepobitno (službeni dokumenti 1 dio, 2 dio):

Ovlaštene osobe za zastupanje udruge NK Neretva Metković su:

 • Goran Komazin – predsjednik udruge
 • Nino Šešelj – dopredsjednik udruge
 • Božo Petrov – predsjednik skupštine udruge

Nikada niti jedan GFI (godišnji financijski izvještaj) sukladno zakonu nije predavan do otvaranja stečajnog postupka u NK Neretva.

Nekadašnji zakonski zastupnici NK Neretve, a na zahtjev stečajne upraviteljice nisu dostavili traženu poslovnu i knjigovodstvenu dokumentaciju, iako su to MORALI (sukladno Stečajnom zakonu), niti su se do početka kolovoza 2017. godine pismeno očitovali, kao niti do dana objave ovog teksta.

Nadalje stečajna upraviteljica obavještava TRGOVAČKI SUD o sljedećim aktivnostima koje je poduzela:

 • Dana 18. 06. 2017. godine upućen je pismeni zahtjev Goranu Komazinu, jedan od ranijih zastupnika po zakonu dužnika i odvjetničkom uredu Željke Brlečić (Brlečić & partneri, Varaždin), te su isti uredno zaprimili dana 20.06.2017. godine.
 • Dana 17.07.2017. godine gore navedeni zahtjev uputila je i Ninu Šešelju, jedan od ranijih zastupnika po zakonu dužnika, isti je zahtjev uredno zaprimio dana 18.07.2017. godine.
 • Dana 16.07.2017. godine upućen je također i pisani zahtjev ranijim osobama ovlaštenim za zastupanje na adresu udruge, pošiljka se vratila na adresu stečajne upraviteljice s naznakom da je primatelj obaviješten, ali nije podigao pošiljku. Sličan slučaj dogodio se i kod otvaranja stečaja.
 • U telefonskom razgovoru s Božom Petrovom, jedan od ranijih zastupnika po zakonu dužnika, isti je obavijestio stečajnu upraviteljicu da će joj se po pitanju poslovne i knjigovodstvene dokumentacije javiti Nikša Galov, međutim isti to do današnjeg dana nije učinio.

Sukladno izjavi predsjednika udruge NK Neretva Škola nogometa, Gorana Komazina, koji se obvezao da će uplatiti 100.000 kuna, temeljem ugovora o poslovno tehničkoj suradnji NK Neretva i NK Neretva ŠN od 14.07.2013., uputila je dana 13.06.2017. godine poziv na uplatu, te isti dostavila odvjetnici Željki Brlečić.

Međutim do 01.08.2017. godine NK Neretva Škola nogometa nije izvršila uplatu u korist stečajne mase iako je isti uredno zaprimila, kao niti do dana objave ovog teksta.

Javnost s pravom traži da nadležne institucije RH započnu raditi svoj posao za koji ih plaćaju porezni obveznici u RH, bez bilo kakvog ‘vanjskog utjecaja’ i da se utvrdi prava istina u svezi NK NERETVA i NK NERETVA ŠN Metković i to:

 • Koliko je točno potrošeno novaca u vremenu 2013. – 2017. godine i zbog čega se nije vodila propisana zakonska evidencija. Što bi se Vama dogodilo kada Vi kao vlasnik obrta ili trgovačkog društvo ne bi posjedovali poslovne knjige ?
 • Tko je sve raspolagao gotovinom, koliko je točno iste prikupljeno i kako se ista potrošila u predmetnim klubovima, te zbog čega se nije vodila zakonski propisana evidencija za svaku uplatu i isplatu. Što se dogodi kada Vama ostalima porezna uprava zatekne samo nekoliko kuna više u fiskalnoj blagajni ?
 • Dok tadašnja gradska vlast ‘štedi’ u NK Neretvu se ponašaju kao pijani   milijarderi i dovode se igrači i trener kao poluprofesionalci van Metkovića. Gotovo pola prve momčadi, a domaći momci su odlazili igrati po okolnim klubovima.   Koliko je sve to koštalo i zbog čega se to radilo ?
 • Jesu li igrači ponikli u NK Neretvi (u vremenu 2013. – 2017.godine), dobivali ispisnice za odlazak u druge klubove, bez odštetnih klauzula ?
 • Kolika je odgovornost svih članova Upravnog odbora NK Neretva ? Tko su i što su radili ?
 • Kolika je odgovornost predsjednika Nadzornog odbora NK Neretva, Damira Jerkovića, kao i ostalih članova? Što su sve poduzeli da bi spriječili ovakav ‘rad’ u klubu?
 • Obzirom da ne mogu govoriti da nisu znali, kolika je odgovornost gradonačelnika Bože Petrova i njegova dva zamjenika Katarine Ujdur i Nikole Grmoje ? Je li se ovako sušila nogometna močvara ?
 • Ako se nekontrolirano trošio novac poreznih obveznika grada Metkovića 4 godine u NK Neretva ( gdje su odgovorne osobe u klubu ujedno i vodeći ljudi gradske vlasti ) i NK Neretva ŠN, javnost i zaposlenici se pitaju:
  Zbog čega su se uvodile ‘mjere štednje kroz uvođenje minimalnih plaća u Gradu Metkoviću’ i je li tim mjerama bila stvarna svrha štednja ili namjerni PR koji je poslužio političkoj svrsi ?

Je li vrijeme je da neki priznaju sebi, a i građanima Metkovića tko su stvarni ‘krvnici’ NK Neretve Metković i zbog čega su je ugasili nakon 98 godina postojanja?

Ne prejudicirajući ničiju krivnju za ne posjedovanje zakonom propisane dokumentacije i ne suradnje sa stečajnom upraviteljicom u postupku stečaja, međutim javnost Metkovića ima pravo na jasan i nedvosmislen odgovor:

Hoće li odgovorne, zakonski ovlaštene osobe za zastupanje sportske udruge NK Neretva Metković za sve ove javno dostupne činjenice odgovarati prije svega moralno ?

Svi podaci o stečajnom postupku NK Neretve Metković dostupni su javnosti na:
https://e-oglasna.pravosudje.hr

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije