Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

25:0

Nezapamćen poraz nogometašica Neretve

Objavljeno prije

Foto Boris/Osijek

ŽNK Neretva je na gostovanju u Osijeku doživjela potpuni potop, odnosno poraz kakav se rijetko bilježi, a koji se možda može svrstati i u svjetske (negativne) rekorde s obzirom na krajnji rezultat.

U gradu na Dravi od aktualnog prva Osijeka Neretva je poražena s 25:0 (12:0) !

Da, vjerovali ili ne, to je konačan rezultat utakmice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Stoga nema smisla nabrajati golove domaćih igračica ni minute u kojima su postignuti, jer rezultat najbolje govori o snazi domaćih igračica i nejakosti gošći iz Metkovića, kojih je slovom i brojem u zapisniku navedeno 11 !

Stoji spoznaja da je Osijek pobijedio Agram (prije) s 20:0, ali 25:0 ne spada u normalne ishode nogometnih utakmica. Rukometnih možda !

Riječ je o utakmici 6.kola 1.HNLŽ, i natjecanju u kojemu je Neretva od osam klubova na osmom mjestu s jednim bodom (Donat). U pet utakmica u mreža ŽNK Neretva pogođena je nevjerojatnih 68 puta (s Donatom je rezultat bio 0:0), s tim da Metkovke nisu postigle niti jedan gol. Postignuti su sljedeći rezultati:

Rijeka-Neretva 12:0,. Neretva-Split 0-15. Dinamo-Neretva 12:0, Međimurje -Neretva 4:0, Neretva-Donat 0:0 i Osijek-Neretva 25:0 !

Iskreno, poželjeli smo da ovu sportsku vijest nikada ne objavimo, ali, posao je posao.

I trener Neretve Duško Mijoč bio je u šoku nakon utakmice. Zamolio je za razumijevanje vezano za izjave. Mi smo ga potpuno razumjeli.

Ipak, moramo se zapitati što se dogodilo i što se događa s ženskim nogometnim prvoligašem iz Metkovića, i kako je i zašto došlo do stanja kakvo jest. Iako se radi o klubu iz provincije koji se natječe s klubovima iz jačih središta (u gospodarskom smislu i sredstvima) nikako se ne možemo oteti dojmu da je Neretva posve nespremna ušla u novu prvoligašku sezonu. Najave o zimskim pojačanjima i borbi za opstanak  mogu se ostvariti, a i ne moraju. Postojeće stanje nije održivo pa nešto treba napraviti radi stabilizacije kluba i radi nastavka odgoja mladih igračica. Igrale one u prvoj, drugoj ili trećoj ligi !

Prva ženska nogometna liga ne smije i ne može biti poligon na kojemu će bogati ŽNK Split i ŽNK Osijek pokazivati svoju nadmoć nad djevojčicama iz Metkovića ili Čakovca, i u borbi za prvo mjesto „nabijati“ gol razliku na trenutačno slabijima.

Uostalom, ŽNK Neretva ima svoju upravu, koja će, nadajmo se, znati povlačiti prave i pravovremene poteze.

U-GYM BUDUĆNOST METKOVSKOG SPORTA

Rukometaši Metković Mehanike zadovoljni pripremama u Ultimate Sports Gymu

“Pogođen je taj moment, kod nove teretane, novih igrača, sa novim trenerom prve momčadi i dobivena je jedna sinergija koja će jamčiti rezultat u Premijer ligi.”

Objavljeno prije

Rukometaši Metković Mehanike pripreme za predstojeću premijerligašku sezonu odrađuju u Ultimate Sports Gymu, body clubu koji je zasigurno budućnost metkovskog sporta.

Nakon dva tjedna priprema u U-Gymu rukometaši imaju samo riječi hvale, a oni pristigli iz drugih sredina ističu da se ni u većim gradovima nisu susretali s bolje opremljenim prostorijama za vježbanje.

Suradnjom sa U-Gymom zadovoljan je i predsjednik RK Metković Mehanika, Nikola Veraja.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– Teretana U-Gym se nameće kao najprihvatljivije rješenje. Radi se isključivo jutri, u CrossFit prostoriji i u grupi. Također, djelatnik teretane, naš rukometaš, diplomirani kineziolog Branimir Vučković je novi kondicijski trener i prema informacijama koje do sad imamo od igrača radi se o super dobroj kombinaciji. Znači, pogođen je taj moment, kod nove teretane, novih igrača, sa novim trenerom prve momčadi, i dobivena je jedna sinergija koja će jamčiti rezultat u Premijer ligi, – uvjeren je Veraja.

Podsjetimo, od ovog proljeća i novoopremnljene CrossFit prostorije, U-Gym se sa svojim sadržajima smjestio preko tri kata ‘Volare’ zgrade. Bilo da je riječ o teretani, fitnesu, crossfitu, ili nekom drugom sadržaju poput pilatesa, fizioterapije il’ pak finske saune, stručno osoblje, treneri i fizioterapeuti  U-Gyma su Vam uvijek na usluzi.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije