Ostanimo u kontaktu

REKREATIVNO TRČANJE

Neretva Run pokrenula ‘Neretvansku ligu trčanja’

Objavljeno prije

Neretva Run, Osnivačka skupština

Jučer s početkom u 17 sati trčana je prva utrka Neretvanske lige trčanja. Start utrke bio je od zadnjih kuća u Potkraju (pored GP Obšivača), pa do crkvice Sv. Ante, gdje je bila kratka okrepa (voda) i okret, te istim putom natjecatelji su se vratili nazad do cilja.

Na cilj prvi je došao natjecatelj Enes Hrustić, član AK Dubrovnik,  pretrčavši stazu za 21:50 min, drugi je bio metkovac Ivan Zeko, s vremenom 23:11, te treće mjesto osvojio je naš Ruđer Bošković, otrčavši stazu za 23.29 minuta. Pobjednik je trčao stazu brzinom od 20 km/h, što je odličan prosjek za ovu vrtu utrke. Inicijalna ideja Neretva run-a je u potpunosti uspjela, jer je jučer trčalo 27 natjecatelja. Želja organizatora je što više promovirati trčanje i sport, koji zasigurno poboljšava kvalitetu života. Svakog mjeseca će se trčati jedna utrka Neretvanske lige trčanja, a staza će također svaki put biti u drugom dijelu grada.

Neretvanska liga trčanja

Foto: fb Neretva run

Sinoć  je održana Osnivačka skupština Sportske udruge Neretva run. U nazočnosti dvadesetak ljudi za predsjednika je izabran Ruđer Bošković a za potpredsjednika Marko Veraja Maka, dok je tajnik Vinko Liska Vuković. Izabran je i Upravni odbor koji, uz predsjednika broji još dva člana, a to su: Ivan Pavlović i Edo Čavrk. U Nadzorni odbor izabrani su: Simona Pavlović, Petar Kežić i Ivan Zec.

Naš maratonac Ante Živković trčao polumaraton 12.9. u Briotti-u, talianskoj pokrajini Valtellina, gdje je održan 2. LA MEZZA DELL'ACQUA. Ovo 6. godina za organizatore, ali je druga godina kako organiziraju polumaraton. Važno je spomeniti da je start i cilj utrke iznad 1000 mnv, te to predstavlja još veći izazov za sve trkače. U utrci je sudjelovalo oko 400 trkača, a jedan od njih je bio i Ante Živković, te je na polumaratonu upisao svoj novi osobni rekord, 1:23:27, što mu je bilo dovoljno za 7. mjesto ukupno i prvo mjesto u kategoriji seniora. Pobjednik utrke je Giovanni Arduini s vremenom 1:18:40.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije