Ostanimo u kontaktu

NAJAVA SPORTSKIH ZBIVANJA

Naši klubovi većinom igraju kod kuće

Objavljeno prije

Za vikend nas čeka nekoliko zanimljivih sportskih događaja, od nogometnih do rukometnih, a od njihovih ishoda ovisi hoće li se neki učvrstiti u vrhu ljestvice ili će i dalje biti prikovani za dno.

To se prije svega odnosi na nogometaše Neretve koji su pod vodstvom novog trenera Igora Remetića prošle nedjelje osvojili u Ivanbegovini jedan bod igrajući 0:0.

Je li to bio znak odnosno najava boljih igara Neretve vidjet će se već u subotu u susretu s BŠK Zmajem iz Blata, kojemu također ne cvjetaju ruže.

Klub kojega je donedavno vodio naš Metkovac Mario Svaguša, nalazi se na 13. mjestu s 8 osvojenih bodova, dok je Neretva posljednja sa šest. Pobijedi li Neretva, moguć je i njezin skok na ljestvici.

Navijači i javnost vjeruju da je to moguće, s obzirom na to da u Neretvi igraju poznata igračka imena, Glibo, Kuran, Pehar, Ajkunić, Medić i ostali.

U 11. kolu još se sastaju Vodice-Jadran LP te Neretvanac-Kamen.

U Županijskoj ligi, ONK Metković nakon sjajne igre i pobjede na Grudi u susretu sa Slavenom (1:2) na svom terenu u nedjelju dočekuje Croatiu iz Gabrila.Metković je na trećem mjestu s 11 bodova, a Croatia šesta.

Momci trenera Tomislava Plećaša igraju sve bolje , pa se može reći da bi pobjeda bila očekivana.

U sedmom kolu prvenstva još igraju: Konavljanin -Gusar i ŠD Smokvica-Maestral.

Oba neretvanska kluba imaju prigodu uz potrebno zalaganje izboriti pozitivan rezultat. I Gusar i Maestral pokazuju snagu i znanje, a imaju dobro posložene momčadi.

ŽNK Neretva odlazi u Lepoglavu. Nakon dva poraza od naših najboljih ženskih sastava , Osijeka i Splita s po 6:0, red je da na gostovanju kod reklativno slabijeg takmaca izbori makar jedan bod.

Neretva trenutačno drži četvrtu poziciju s devet bodova, dok je Lepoglava do sada uzela samo jedan bod. Kešina, terzić, Dedaj, Mandić, Šiljeg i ostale Neretvine igračice mogu se s gostovanja vratiti s osmijehom.

 

RUKOMET

Rukometaši Metković  Mehanike neočekivano su prošle nedjelje poraženi u Solinu, a u subotu u 19 sati dočekuju Karlovac.

Domaćin je na ljestvici peti s pet bodova, a Karlovac drži 11 mjesto sa svega 3 boda. No, to ne mora ništa značiti s obzirom da Karlovac i nije tako slaba momčad. Stoga će igrači Metkovića morati uložiti maksimalan napor kako bi u gimnazijskoj dvorani mogli slaviti zajedno sa svojim navijačima.

Rukometašice Metkovića u ovom kolu neće igrati.

ŽNK NERETVA ČEKA ODGOVORE

Još se točno ne zna hoće li ih biti četiri ili deset do kraja prvenstva

Objavljeno prije

Iako su tijela HNS-a odlučila nastaviti prvenstvo u Prvoj nogometnoj ligi za žene, pa se sukladno tomu nogometašice Neretve marljivo pripremaju za nastavak natjecanja, još se točno ne zna koliko će Neretva odigrati utakmica, hoće li ih biti četiri ili 10, hoće li igrati u  doigravanju za prvaka ili u ligi za ostanak…

Uprava kluba u subotu je HNS-u uputila nekoliko prijedloga (a i ostali klubovi) na koje će dobiti odgovore tek početkom sljedećega tjedna.

Naime, nemaju svi klubovi jednaka mišljenja tko će i kada i s kim igrati, pa je vrlo teško ulaziti u bilo kakve analize što će biti , ako i kada bude.

Do tada vrijedi spomenuti da se igračice Neretve marljivije nego ikada spremaju za novi izlazak na terene i za nove susrete s kolegicama iz drugih klubova.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije