Ostanimo u kontaktu

HŠK METKOVIĆ

Nakon 34 godine održan prvi šahovski turnir za seniore, a najuspješniji je bio Elvis Dropulić

Objavljeno prije

Sinoć je u prostorijama HŠK Metković održan Turnir za seniore povodom božićnih i novogodišnjih blagdana.

Nastupilo je 14 igrača članova kluba, a igralo se 7 kola po švicarskom sustavu uz tempo igre 10 minuta po igraču. U vrlo neizvjesnom natjecanju najviše uspjeha imao je Elvis Dropulić koji je osvojio 5.5 bodova, dok je Rade Senta s istim brojem bodova bio drugi. Treće mjesto pripalo je Danijelu Bjelišu s osvojenih 5 bodova, a Slavko Bakalar je također s osvojenih 5 bodova bio četvrti. Peto mjesto je zauzeo Goran Manenica s osvojena 4 boda.

Ovaj turnir je pokazao da se u gradu Metkoviću nije zaboravilo igrati šah jer je ovo bio prvi organizirani turnir nakon 34 godine i svakako će postati tradicija.

Piše: Slavko Bakalar / HŠK Metković

ŽENSKI NOGOMET

Prvenstvo u 1. HNLŽ počet će ipak 14. lipnja

Objavljeno prije

Autor

Povjerenik za natjecanje Prve ženske nogometne lige, Tomislav Kuzman, poslao je klubovima obavijest da će se prvenstvo nogometašica ipak nastaviti 14. lipnja 2020.godine kako je i bilo odlučeno. To je obrazložio činjenicom da ne postoji konsenzus oko promjene nastavka natjecanja Prve HNLŽ, iako su neki klubovi promjene tražili, a među njima bio je ŽNK Neretva.

Još će se možda donijeti odluka o mogućem pomicanju sezone do 9. kolovoza kako bi se izbjeglo igranje radnim danom.

To ujedno znači da će ŽNK Neretva odigrati sve četiri preostale prvenstvene utakmice te da će nakon toga sudjelovati u doigravanju za prvaka (ako bude među prve četiri ekipe), ili u ligi za ostanak bude li nakon te četiri utakmice peta.

To je za Neretvu, ali i za druge klubove novi organizacijski izazov jer se ne radi o profesionalnom klubu kao što je slučaj u Prvoj HNL za muške, a osim toga koronakriza uvelike se odrazila i na financijske mogućnosti sponzora i sportskih asocijacija u gradu.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije