Ostanimo u kontaktu
LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
GAZ Benz 1200x400px

PIKADO

Najjača županijska liga otkako je natjecanja

Objavljeno prije

clube images communities

Sa prošlotjednim, trećim po redu županijskim Mastersom koji se igrao u Krvavcu, službeno su završila i ovogodišnja natjecanja Pikado saveza Dubrovačko-neretvanske županije.

Županijski Pikado savez trenutno broji 15 ekipa s ukupno 99 registriranih igrača, što ovu sezonu čini najačom otkako postoji savez.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Prva liga broji osam klubova, te će nakon dvokružnog natjecanja liga biti podijeljena na ligu za prvaka, koju će činiti četiri prvoplasirane ekipe, te ligu za ostanak sa četiri zadnje ekipe. Novoformirane lige će također odigrati dvokružno natjecanje, te će se nakon 20 odigranih kola znati pobjednik lige. U ligi za ostanak, posljednja momčad direktno ispada iz lige, dok će predzadnja ekipa igrati kvalifikacije za ostanak u Prvoj ligi.

Prva liga

U vrlo zanimljivoj i neizvjesnoj završnici, titulu jesenskog prvaka osvojio je PK Stablina, koji je u zadnjem kolu pobijedio izravnog konkurenta PK Ragusa Dbk. Iako su Dubrovčani tek ušli u Prvu ligu, pokazali su da su uz prošlogodišnje prvake PK Stablinu, glavni pretendenti za osvajanje titule prvaka. Također, vrlo zanimljiva borba će se voditi između PK Metković i PK Krvavc koji se bore za treće mjesto koje vodi u Senj na ekipno prvenstvo Hrvatske.

Sveznalica 7400xXpx

pikado-pk-krvavac

Što se tiče lige za ostanak, u najnepovoljnijem položaju je PK Lacusa i PK Tojesigura, dok veću šansu za ostanak u elitnom rangu imaju PK Stablina 2 i PK Staševica.

Druga liga

Druga liga ove godine broji 7 klubova, koje će trokružnim sustavom natjecanja pokušati izboriti viši rang. Prva ekipa ide direktno, dok će drugoplasirana igrati dodatne kvalifikacije s pretposljednjom ekipom Lige za ostanak – Prve lige.

U dosadašnjem djelu prvenstva, možemo reći da je PK Amor iz Dubrovnika najozbiljniji konkurent za Prvu ligu, dok za drugo mjesto predstoji neizvjesna borba između klubova Kobiljača, Sršen i Predolac koji se nadaju dodatnim kvalifikacijama za popunu Prve lige.

Svi u lovu na Metkovca Sinišu Brečića

Saveza je za ovu  godinu je donijeo odluku da svaka ekipa koja ima uvjete organizira Masters, tako da će se ove sezone igrati ukupno 11 Mastersa uz završni Top 16 turnir koji će se igrati u Dubrovniku.

Do sad su odigrana tri mastersa, a poredak predvodi Siniša Brečić, inače igrač PK Metković, dok ga slijedi Igor Sršen iz PK Sršen, te Mate Grgurinović iz PK Stablina.

pikado-sinisa-brecic

Liga se nastavlja nakon božićnih i novogodišnjih praznika, točnije 15. siječnja 2014. godine.

Više informacija moći ćete pronaći na stranicama Pikado saveza Durbovačko-neretvanske županije, koje su trenutno u izradi.

ŽUPANIJSKI CENTAR 112

Obavezna zimska oprema! Donosimo dnevno izvješće za područje Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Snijeg na cesti, zimski uvjeti

Sukladno informacijama koje smo zaprimili i koje su nam dostupne, dostavljamo vam dnevno izviješće o posebno izdvojenim događajima za područje Dubrovačko-neretvanske županije za protekla 24 sata  i to kako slijedi:

Obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama:

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px
 • A1 između čvora Prgomet i naplate Karamatići
 • A10 između čvora Ploče i naplate Čarapine
 • DC8 Gradac-čvor Čeveljuša-Opuzen-GP Klek
 • DC9 GP Metković-Opuzen-DC8
 • DC62 Veliki Prolog-Metković
 • DC425 čvor Karamatići (A1)-čvorište Čeveljuša
 • ŽC5203 Dobroselo-Brotnja-Otrić
 • županijske ceste na području Metkovića (ŽC6220 Ploče A1, Žc 6279 Klek Badžula, Žc 6208 Vrgorac – Staševica, Žc 6276 Mali prolog-Karamatići –Ploče)

Snijega ima na području Pelješca i dijela Konavala. Dubrovnik ceste javljaju da su sve  ceste posute i prohodne.

METEOROLOŠKE PRILIKE:

Sveznalica 7400xXpx

Upozorenje

Na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana ujutro mjestimični udari SE i S, a noću posvuda NE i N vjetra, 35-45 čvorova. Mjestimice nevere.

Stanje

Ciklonalno polje nad Jadranom i srednjem Sredozemljem sporo će se popunjavati.

Vremenska prognoza za sljedeća 24 sata, vrijedi do: 10.01.2019 u 06 sati

Južni Jadran

Vjetar SE i S, ponegdje uz obalu E, 10-20, prijepodne mjestimice do 28 čvorova, poslijepodne će postupno okretati na NE i NW 10-20 čvorova. More 3-4. Vidljivost 10-20 km. Oblačno, ponegdje kiša ili pljusak, uz obalu i snijeg, a navečer djelomično razvedravanje.

PROMET  

CESTOVNI PROMET

Privremena prometna regulacija:

 • zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore;
  uz privremenu regulaciju prometa vozi se na Jadranskoj magistrali (DC8):
 • jednim prometnim trakom naizmjenično uz regulaciju semafora kod Slanog, te zračna luka Čilipi gdje se četri puta tjedno u vremenu od 12:00-16:00 sati po deset minuta biti zatvorena cesta osim i uoči nedjelje i blagdana.
 • zbog uređenja raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano;
 • na 26+100 do 26+400, dionica 27 zbog nastavka radova na kolnom prilazu državne ceste DC8 Štikovica od 07.siječnja do 30. travnja 2019. Povremeno postavljanje semafora radi regulacije prometa.
 • do 31.01.2019.god od 07-16 sati zbog radova na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici Petlja Ilijina glavica-Orsula-Dubac vozit će se uz privremenu regulaciju semaforima.

GRANIČNI PRIJELAZI

– Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova);

– Na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja;

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači -kutija 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije