Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

7 GODINA ŽENSKOG NOGOMETA

Metkovski ženski prvoligaš slavi sedmu obljetnicu

Objavljeno prije

Današnji ženski nogometni prvoligaš Neretva osnovan je prije sedam godina, pa mu stoga ali i zbog postignutih rezultata čestitamo sedmi rođendan.

Prije sedam godina, kako nam je u priopćenju pripomenuo Ante Boras, značajna klupska osoba, istaknuti promicatelj ženskog nogometa, Jozo Pirić poveo je nogometašice ŽNK Marjan Split na utakmicu u Metković, u grad gdje je začet ženski nogomet i ženski nogometni klub.

Ta je utakmica odigrana, rezultat nije važan, ali je je važno istaknuti imena Nevena MajićaNina Šešelja, Ante Borasa, Mladena Jakića i suradnika koji su znali kako osnovati klub i kako dalje djelovati.

Sveznalica 7400xXpx

U prvoj godini (ili sezoni) ŽNK Neretva osvojila je drugo mjesto u 2.HNLŽ -jug, a u sezoni 2015./16.  već je bila član Prve HNLŽ. Za te su uspjehe zaslužne prije svega djevojčice i djevojke koje su voljele ženski nogomet, zatim treneri Neven Majić, Maksim Tolić, Josip Radić, Duško Mijoč, gospodin Crnčević, a svakako i Ante Markota u određenim razdobljima, do naših dana.

Ante Boras podsjeća da su za plasmane i postignuća kluba zaslužni i klupski predsjednici Vedran Vištica, Ivica Mijoč Žabac, te Ivica Bačić.

Temeljeni zidovi građevine zvane ŽNK Neretva, od prvog dana do danas jesu Ante Boras i Duško Mijoč.

ŽNK Neretva danas je član 1.HNLŽ. Do sada postignuti rezultati uz napore u pripremama i angažiranje upravnih i stručnih struktura mogu jamčiti ostanak u Prvoj ligi, ali i cementiranje članstva među ženskim prvoligašima.

Donosimo foto-galeriju koja je otprilike obilježila ovig prvih sedam godina postojanja ŽNK Neretva.

ŽNK NERETVA PUTUJE U SESVETSKI KRALJEVEC

Kapetanica Neretve, Marija Herceg ‘Trebamo popraviti svoju realizaciju i s pobjedom se vratiti u Metković’

Objavljeno prije

Cure ŽNK Neretva danas putuju u Sesvetski Kraljevec, gdje u nedjelju, 26. ožujka igraju 9. kolo 2. HNLŽ protiv domaćeg NK Sesvetski Kraljevec.

Sesvetski Kraljevec je sedma ekipa lige, s isto toliko prikupljenih i bodova. Neretvanke su dosad uknjižile 21 bod te u stopu prate prvoplasiranu Goricu, s tri boda zaostatka. U prvom susretu igranom u Metkoviću naše cure su slavile s visokih 11:1.

Uoči sutrašnjeg susreta dobili smo komentar od najbolje strijelkinje lige Marije Herceg.

Sveznalica 7400xXpx

– U nedjelju gostujemo u Sesvetskom Kraljevcu… domaća ekipa će se sigurno strpljivo braniti i čekati svoju priliku iz kontri, a mi trebamo popraviti svoju realizaciju, što prije zabiti pogodak i s pobjedom se vratiti u Metković, – kratko je prokomentirala kapetanica Neretve, Marija Herceg.

Susret u Sesvetskom Kraljevcu igra se u nedjelju u 12,00 sati.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije