Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

7 GODINA ŽENSKOG NOGOMETA

Metkovski ženski prvoligaš slavi sedmu obljetnicu

Objavljeno prije

Današnji ženski nogometni prvoligaš Neretva osnovan je prije sedam godina, pa mu stoga ali i zbog postignutih rezultata čestitamo sedmi rođendan.

Prije sedam godina, kako nam je u priopćenju pripomenuo Ante Boras, značajna klupska osoba, istaknuti promicatelj ženskog nogometa, Jozo Pirić poveo je nogometašice ŽNK Marjan Split na utakmicu u Metković, u grad gdje je začet ženski nogomet i ženski nogometni klub.

Ta je utakmica odigrana, rezultat nije važan, ali je je važno istaknuti imena Nevena MajićaNina Šešelja, Ante Borasa, Mladena Jakića i suradnika koji su znali kako osnovati klub i kako dalje djelovati.

U prvoj godini (ili sezoni) ŽNK Neretva osvojila je drugo mjesto u 2.HNLŽ -jug, a u sezoni 2015./16.  već je bila član Prve HNLŽ. Za te su uspjehe zaslužne prije svega djevojčice i djevojke koje su voljele ženski nogomet, zatim treneri Neven Majić, Maksim Tolić, Josip Radić, Duško Mijoč, gospodin Crnčević, a svakako i Ante Markota u određenim razdobljima, do naših dana.

Ante Boras podsjeća da su za plasmane i postignuća kluba zaslužni i klupski predsjednici Vedran Vištica, Ivica Mijoč Žabac, te Ivica Bačić.

Temeljeni zidovi građevine zvane ŽNK Neretva, od prvog dana do danas jesu Ante Boras i Duško Mijoč.

ŽNK Neretva danas je član 1.HNLŽ. Do sada postignuti rezultati uz napore u pripremama i angažiranje upravnih i stručnih struktura mogu jamčiti ostanak u Prvoj ligi, ali i cementiranje članstva među ženskim prvoligašima.

Donosimo foto-galeriju koja je otprilike obilježila ovig prvih sedam godina postojanja ŽNK Neretva.

OČEKIVANI NASTAVAK PRVENSTVA ZA 4 TJEDNA

RK Metković Mehanika: još je dugo do nastavka prvenstva

Objavljeno prije

Autor

Rukometaši Metković Mehanike marljivo vježbaju u svojoj dvorani i pripremaju se za nastavak prvenstva. Od prekida natjecanja zbog epidemije korona virusa prošla se tek dva tjedna, a do najavljenog ili mogućeg nastavka ostala su još četiri tjedna odnosno pet prvenstvenih utakmica.

Posve je jasno da ni trenerima ni igračima nije nimalo lako tempirati pripreme s obzirom na to da se radi o duljem prekidu, ali iz te kože ne može se, pa svi, kako doznajemo uredno obavljaju svoje zadaće.

U momčadi nema nikakvih promjena, svi igrači rade, vježbaju i nastoje zadržati kontinuitet u svim aktivnostima.

I naši rukometaši, uostalom kao i mnogi drugi, unatoč nemogućnosti igranja dokazuju da vole sport kojim se bave i klub čije boje brane, a sve u nadi da će opaki virus nestati s lica zemlje.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl6 Bakin kruh 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije