Ostanimo u kontaktu

MARATON

Metkovski maratonci na jubilarnom 10. maratonu Maslenica-Novigrad

Objavljeno prije

ruder-boskovic

Povodom obilježavanja vojno-redarstvene akcije oslobađanja hrvatskog teritorija od Maslenice nadalje, u nedjelju 19. siječnja 2014. godine, po 10. put održan je maraton Maslenica-Novigrad, pod nazivom “Da se ne zaboravi”,  dužine 17 km.

Među 70 natjecatelja u utrci su sudjelovali i metkovski maratonci, Ruđer Bošković i Pero Kežić. Bošković je utrku završio na 4. poziciji, odnosno 1. u kategoriji do 30 godina, dok je Kežić na cilj stigao 14., odnosno 4. u kategoriji od 30-40 godina.

Opet sam bio pravi, vodio sam prvih 5 kilometara, međutim nisam mogao održavati ogromnih 3:14 min/km.. poput Bekelea ili Faraha, – nasmijao se.. kasnije sam od 12. kilometra upao u svoj tempo od 3:50 min/km i dugo pratio vodeću trojku, koja mi je na kraju pobjegla za 2 min, – kazao je Ruđer nakon utrke.

Spomenuti dvojac također je nastupio i na Božićno-novogodišnjem Marjanskom maratonu koji se održao 26. prosinca 2013. godine u Splitu. Bošković je na cilj stigao osmi, dok je Kežić utrku završio kao 25-plasirani natjecatelj. Uz njih dvojicu na splitskom maratonu nastupila je i Metkovka Biljana Taslak koja je utrku završila na 58. mjestu.

Mi ti treniramo zajedno, po Predolcu, Šibenici, Bijelom Viru… a označili smo i šetalište od Merkatora do Konzuma, kao i stazu od Potkraja do Mliništa na 2×10 kilometara, – dodao je na kraju Ruđer.

Čestitke našim maratoncima!

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

Pet novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježeno je u posljednja 24 sata

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je pet novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Radi se o jednoj osobi muškog spola i četiri osobe ženskog spola: dvije iz Dubrovnika, jednoj iz Stona i Orebića te jednoj osobi koja nema prebivalište na području naše županije.

Izliječeno je 20 osoba: šest iz Dubrovnika, pet iz Metkovića, tri iz Ploča, dvije iz Korčule i Kule Norinske te jednoj iz Župe dubrovačke i Blata.

U posljednja 24 sata obrađeno je 290 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 100 453 uzorka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je devet osoba pozitivnih na koronavirus.

U samoizolaciji su 603 osobe, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 909 slučajeva kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl9 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije