Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

STRASBOURG

Metkovski gmnazijalci na jedan dan postali europarlamentarci

Objavljeno prije

metkovski-gimnazijalci-u-eu-parlamentu-1

U petak 17. siječnja, 477 učenika iz 20 zemalja članica Europske unije postali su na jedan dan europarlamentarci, raspravljajući u nacionalno šarolikim skupinama o zadanim temama na jednom od tri službena jezika: engleskom, njemačkom ili francuskom, što je omogućilo našim učenicima da razmijene gledišta s ostalim sudionicima te ponude različita rješenja za pojedine probleme.

Za ovaj nastup naši gimazijalci su se izborili pobjedom debatnog tima na nacionalnom natjecanju Euroscole koje je održano u Splitu u listopadu prošle godine. Članovi tog tima bili su učenici Kristijan Harak, Martina Manenica, Antonija Stanić, Maja Raguž i Ana Nikolić, koji su svojom pobjedom osigurali sudjelovanje u ovom projektu za još 19 učenika svoje škole. U Strasbourgu su stoga Gimnaziju Metković predstavljala 23 učenika trećih razreda a u pratnji su im bile profesorice Živka Franković, Gordana Nikolić i Svjetlana Bebić na čelu s ravnateljem škole  prof. Jozom Jurkovićem.

Za nastup u parlamentu gimnazijalci su na engleskom jeziku pripremili šest zadanih tema Euroscola program: Okoliš i obnovljiva energija, Sloboda informiranja i aktivno građanstvo, 2014. – Europska godina borbe protiv bacanja hrane, Budućnost Europe, Europski izborite Zapošljavanje mladih.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U kojim programima su sve sudjelovali, koja mjesta posjetili, te koga sve upoznali pročitajte u opširnijem članku na stranicama metkovske gimnazije.

Mi im čestitamo, jer ovo je zaista veliki uspjeh za svakog sudionika.

Pogledajte video isječak vijesti koju je prenio TV Jadran:

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije