Ostanimo u kontaktu

PRIPREME ZA NOVU SEZONU

Igrači Neretve vježbaju već dva tjedna

Objavljeno prije

Foto: Arhiva / NK Neretva, pripreme

Posljedice korona krize osjetili su i svi sportski klubovi, među inima i NK Neretva, član 3.HNL Jug. Do prekida prvenstva klub svijetle tradicije bio je na začelju nastojeći izbjeći potapanje u niži stupanj natjecanja.

Članovi uprave zasigurno nisu spavali i cijelo su vrijeme razmišljali hoće li biti nastavka natjecanja i kako dalje.

Kad je bilo jasno da se prvenstvo neće nastaviti, članovi uprave krenuli su u rješavanje brojnih kadrovskih i drugih križaljki.

Rezultat toga bio je početak priprema prije dva tjedna, bez obzira na kadrovsko-igračku strukturu.

U ta dva tjedna nije bilo odmora ni za predsjednika uprave Damira Jerkovića ni za njegove suradnike.

U tom razdoblju Neretva je obavila, možemo reći, potpunu rekonstrukciju momčadi i zahvalila se dojučerašnjim igračima, njih 10 do 11.

Svi su oni dali svoj doprinos radu kluba, a razišli su se u više nego dobrim odnosima.

Uprava Neretve dogovorila je dolazak četiri igračka pojačanja, s naznakom da bi dva juniora mogla postati članovima udarne momčadi. Za sada trener Damir Borovac i njegov pomoćnik Mate Borovac imaju na raspolaganju 20 igrača, a možda će ih za koji dan biti i više.

Pojačanja su uglavnom iz delte Neretve, što je dobar znak. Međutim, o imenima onih koji su otišli i o imenima onih igrača koji su došli ili će tek doći, predsjednik NK Neretve Damir Jerković nije želio govoriti, a prave informacije uslijedit će početkom sljedećega tjedna.

Za sada je na probi 5-6 dječaka iz Metkovića na treninzima klubova izvan Metkovića, koji su rasli u Neretvinoj nogometnoj školi. U Hajduku su dvojica, a ima ih i drugdje.

Jerković nas je podsjetio na činjenicu da su prve nogometne korake u Neretvi napravili jedan Marko Bencun, zatim Duje Medak, Ante Sršen, Zvonimir Medić, Mirko Marić, Edo Raguž i mnogi drugu mladi igrači.

Dodajmo da će Neretva u prijateljskim ogledima odmjeriti snage s GOŠK-om iz Dubrovnika, 29. srpnja (u srijedu su takmaci igrali u Dubrovniku). S Uskokom na Klisu igrat će se 25. srpnja, a 2. kolovoza na rasporedu je 4-finale Županijskog kupa s ONK Metković.

TEŽAK PORAZ ŽNK NERETVA

Bolja ekipa Donata pobijedila Neretvu u Metkoviću

Objavljeno prije

Autor

Nogometašice Neretve doživjele su težak poraz na svom terenu u utakmici doigravanja za ostanak s ekipom Donata iz Zadra, 1:6 (1:1).

Doista, bez obzira na sve okolnosti, nitko nije mogao očekivati da će metkovski prvoligaš doživjeti to što je doživio, ali to je sport, nekada se dobiva a nekada gubi.

Mogu se prihvatiti obrazloženja da u redovima našeg prvoligaša nije bilo nekoliko igračica ili zbog ozljeda ili zbog poslova. Stoga u klubu jedva čekaju postavljanje umjetne trave na pomoćnom igralištu čime će se značajno poboljšati uvjeti za rad.

Domaće su povele već 10.minuti pogotkom Marije Herceg koju je lijepo pronašla Mandić. No, Donat je ubrzo izjednačio rezultat, a zatim postigao i drugi gol za odlazak na odmor.

U nastavku, pomalo razbijena Neretva bez dovoljno snage i koncentracije, nije uspijevala postići gol, dok su gošće to učinile još četiri puta i upisale posve zasluženu pobjedu.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije