Ostanimo u kontaktu

SLOŽENO STANJE U HAJDUKU

Igra na razini utakmica druge ili treće lige

Objavljeno prije

foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Prije pet i više desetljeća prijatelji splitskog Hajduka iz Metkovića odlazili su u Mostar na derbije s Veležom, putovali su u Split na derbije s Crvenom Zvezdom ili  Sarajevom, promtrali su prijateljske utakmice Hajduka s Borcem iz Čapljine,i nisu štedjeli vrijeme ni novac.

Oni koji su imali novac putovali su na derbije s Dinamom u Zagreb, ali i na druge utakmice, primjerice u Vinkovce.

Sjećamo se Neretvine pobjede koncem šezdesetih godina prošlog stoljeća u Kup utakmici u susretu s Hajdukom od 1:0, pogotkom pokojnog Nikole Bebića-Sinkole.

U Neretvi su igrali Hajdukovi igrači Smolčić, Bonačić, Brailo, Matković i mnogi drugi, a određeni trag ostavio je Luka Bonačić kao igrač i trener.

Bilo je i odlazaka iz Metkovića u Hajduk, pri čemu se ne smije zaboraviti odlazak Andrije Ankovića, potom Ante Golijana, Darija Srne, Igora Štimca, Miše Krstičevića…

Zašto takon dugi uvod, možete se zapitati ?

Zato što je Hajduk već desetljeće i pol u krizi upravljanja i strateškog odlučivanja, s nejasnom vlasničkom strukturom i dubokim uplivom menadžersko-posredničke elite, ali i s poznatim splitsko-dalmatinskim jalom, bez obzira tko je na čelu Nadzornog odbora ili uprave, ili tko je trener.

Kako objasniti dva poraza Hajduka , na svom terenu od Varaždina, potom na gostovanju u utakmici s Lokomotivom ? A, Hajduk želi drugo mjesto !

Sama igra Hajduka u te dvije utakmice bila je na razini utakmica druge ili treće lige.

I onda dolazi domaćinstvo sa Slaven Belupom, i pobjeda, 2:1. Te pobjede ne bi bilo da Matues nije s 11 metara poslao loptu pokraj vrata.

Izjave trenera Tudora nakon nekoliko posljednjih utakmica, pa i ove, sasvim su nejasne i ne govore ništa, osim najava da će biti bolje.

Što se igre tiče i laiku je jasno da tu igre nema, da ne postoje tri vezane šablone, kako iskoristiti ubačaj, ili kako bez prekršaja oduzeti loptu. Bilo je strašno gledati 20 igrača na 20 metara oko središnjeg dijela igrališta, ali i stalno vraćanje lopte stoperima ili vrataru.

Pa zar je u susretu s oslabljenim takmacom trebalo strijepiti za svaku loptu i čekati kad će vratar intervenirati na pozitivan način.

Nećemo više o tomu, već o izgledima Hajduka u nastavku prvenstva. Nama se čini da će Gorica u sljedećem kolu iskoristiti prednost domaćinstva, a kasnije što bude.

Puno je je u Hajduku ozlijeđenih, otpisanih, uvrijeđenih, a puno je i nerazumijevanja među vlasnicima kluba.

Tudor je rekao da ima niz problema i da može otići, ali on je jedinka.

UDRUGA LAĐARA NERETVE OBRAZLOŽILA ODLUKU

Ekipe UL Stablina i UL Zagreb su ispod mosta na Čeveljuši bile u paralelnim pozicijama

Objavljeno prije

Udruga lađara Neretve obrazložila svoju odluku o podjeli prvog mjesta između ekipa UL Stablina i UL Zagreb, priopćenje prenosimo u cijelosti:

Dana 08. kolovoza 2020. godine, nakon pristizanja lađa na cilj Maratona lađa u Pločama, ekipa Udruge lađara Stablina podnijela je žalbu na odluku suca da se da prednost ekipi UL Stabline pri prolasku ispod mosta na Čeveljuši, gdje su dvije ekipe – ekipa UL Stabline i ekipa UL Zagreb bile u paralelnim pozicijama te zbog toga i na ukupni poredak.

Odmah je Sudačka organizacija pregledala snimke te secirala iste zbog potpune izjednačenosti ekipa te je utvrđeno da je pogrešno dana prednost prolaska UL Zagreb (a time i ekipa UL Zagreb stavljena u poziciju prve lađe, ispred UL Stabline) obzirom da u slučaju izjednačenih ekipa, prednost prolaska na strani ekipe koja je desno pozicionirana (gledajući iz smjera izvora rijeke Neretve prema ušću). Kako se zbog takve situacije ekipa UL Stabline stavila u presudni nepovoljni položaj na lokaciji gdje kasnije pretjecanje praktički nije moguće (zbog uskog kanala), odnosno čime je praktički odlučen pobjednik (koji je do tog trenutka, kao i tijekom cijele utrke i izjednačene bitke ove dvije ekipe bio neizvjestan kao nikada dosada). Nakon kratke konzultacije, Sudačka organizacija UL Neretve je odlučila da se podijeli prvo mjesto između UL Zagreb i UL Stablina uz dodjele svih odličja i nagrada za prvo mjesto obama ekipama kako se niti jedna ekipa ne bi oštetila.

Nakon konzultacija obje ekipe su prihvatile odluku sudaca kao pravednu.

Čestitamo objema ekipama na sportskom ponašanju, te posebice ekipi UL Zagreb koja je moralnim i sportskim pristupom nakon uvida u sve materijale časno i sportski prihvatila ovakvo rješenje kao pravedno.

Nastavi čitati
NEXTBIKE 300x250px
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije