Ostanimo u kontaktu

SJAJNA GENERACIJA NIŽE POBJEDE

Hrvatski rukometni kadeti dominiraju na metkovski pogon

Objavljeno prije

Zlatni Hrvatski rukometni kadeti

Hrvatska kadetska rukometna reprezentacija (igrači rođeni 1998./99. godine) označena od mnogih stručnjaka kao najtalentiranija generacija od samostalnosti Hrvatske taj status potvrđuje gdje god se pojavi. Nakon prvog okupljanja prije dvije godine izbornik reprezentacije, naš Metkovac Luka Panza selektirao je tridesetak igrača koji čine širi krug reprezentacije, a sa natjecanjima su započeli na jakim turnirima u Mađarskoj i Danskoj gdje su se susreli sa najjačim momčadima svijeta u toj generaciji te oba puta osvojili uvjerljivo prvo mjesto.

Protekli vikend reprezentacija je boravila na jakom turniru u Bosni i Hercegovini u gradu Bugojnu gdje je Katarski rukometni savez organizirao natjecanje na kojem je nastupilo osam ponajboljih ekipa svijeta a naši igrači su uvjerljivom igrom i rezultatom oduševili sve prisutne i osvojili zlatnu medalju.

Naši igrači u skupini su uvjerljivo nadigrali momčadi Makedonije i Katara, a onda su u teškoj utakmici protiv snažne Poljske primili pogodak u zadnjoj sekundi za podjelu bodova, ali bez obzira na to osvojeno je prvo mjesto u skupini koje je donijelo polufinale sa Srbijom. I tu utakmicu Hrvatska je uvjerljivo pobijedila sa 11 razlike i dobila priliku da u se u finalu ponovno sastane sa Poljskom. Kao i u prvoj utakmici bilo je vidljivo od starta da je Hrvatska bolja i da neće dozvoliti Poljacima reprizu utakmice iz skupine, te su sigurnom igrom utakmicu priveli kraju i veliko slavlje moglo je započeti.

I ova generacija dokaz je da je Metković i dalje grad rukometa i da je prava šteta da ovaj grad nema rukometnog premijerligaša. Naime, kapetan ove sjajne generacije je naš Metkovac Ivan Koncul, koji je od samog osnutka na toj poziciji te je igrač sa najdužim stažom u njoj. Ivan je predvodio Hrvatsku i u Bugojnu te je na kraju upravo on podignuo pehar namijenjen pobjedniku turnira. Stalni član reprezentacije je i naš Dario Raguž, koji nažalost zbog ozljede nije bio sa momčadi u Bugojnu, a kako smo već pisali i izbornik reprezentacije Luka Panza dolazi također iz Metkovića.

Važno je naglasiti da su za ovu generaciju svi ovi turniri, posljednje dvije godine, samo priprema za europsko prvenstvo koje će igrati na svom parketu u Zagrebu i Koprivnici, i gdje se svi nadaju da ova mlada generacija može otići do kraja.

Čestitke svima, a posebno našim Metkovcima Luki, Ivanu i Dariju, te im želimo da nastave putem kojim su krenuli sa ovom talentiranom generacijom.

KONSTITUIRANA ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA

Predsjednica Terezina Orlić, potpredsjednici Nikša Sentić i Fani Favro Bukvić

Objavljeno prije

Prisegom novoizabranih vijećnika te izborom predsjednice kao i dvoje potpredsjednika danas je konstituiran novi saziv Županijske skupštine Dubrovačko-neretvanske županije, koji broji 37 vijećnika. Za predsjednicu Skupštine tako je izabrana Terezina Orlić, a za potpredsjednike Nikša Sentić i Fani Favro Bukvić.

Novoizabrana predsjednica Terezina Orlić je nakon izbora poručila kako vjeruje da će ovaj saziv raditi na zadovoljstvo svih građana ove županije: „Ispred nas je izazovno vrijeme, ali vjerujem da će dijalog i rasprave iznjedriti dobre projekte i da ćemo ići prema projektima koji će biti na zadovoljstvu svih sugrađana. Pelješki most će donijeti zamah i vjerujem da će naša županija biti samodostatna i da nećemo samo ovisiti o turizmu. Nadam se da ćemo donositi najbolje odluke za sugrađane“.

Župan Nikola Dobroslavić čestitao je svim novoizabranim vijećnicima na novoj dužnosti, istaknuvši pritom kako je Županijska skupština drugi stup, predstavničko tijelo koje treba biti konstruktivno u svome radu na dobrobit ove županije. „Vjerujem da ćemo biti konstruktivni za dobrobit županije, očekujemo rasprave i podržavanje svih prijedloga koji su dobri. Napravili smo suradnju s DDS-om, ali s time ne isključujemo nikoga, sve ćemo tretirati na isti način, sve ćemo uvažavati i voditi računa. Naglasit ću još jednom vrlo važnu riječ, a to je konstruktivnost“, zaključio je župan Nikola Dobroslavić.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije