Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 2 1200×300
PIVAC 1200×300

GRAD KOJI JE DAO ĆAVARA, ČUPIĆA, GOLUŽU...

Hoće li Metković opet postati centar rukometa

Objavljeno prije

Foto: privatna arhiva / 24sata.hr

Foto: privatna arhiva / 24sata.hr

Teško je govoriti o sportu u Metkoviću a ne spomenuti rukomet. Toliko talentiranih igrača je započelo svoju sportsku karijeru upravo u gradu na Neretvi, da je na neki način, rukomet postao i simbolom ovog grada. RK Metković je najstariji rukometni klub iz Metkovića osnovan 1963. godine. Prisjetimo se da su Kup EHF-a osvojili 2000. godine, u borbi protiv njemačkog kluba SG Flensburg-Handewitt iz Flensburga, i to u sastavu: Dragan Jerković, Goran Jerković, Nikša Kaleb, Mario Bjeliš, Slavko Goluža, Zdravko Medić, Ivica Obrvan, Davor Dominiković, Dario Jagić, Gyorgy Zsigmond, Siniša Markota, Petar Metličić, Renato Sršen i Rolando Pušnik.

Od nabrojanih zvučnih imena iz svijeta rukometa spomenut ćemo Ivicu Obrvana, iako je svaki od njih ponaosob ponos grada i države. Ivica Obrvan, rođen 1966. godine, bio je igrač ali i trener, nakon što je naslijedio Iliju Puljevića. Neka od odličja kojima se ovaj rukometni velikan može pohvaliti su zlato na Mediteranskim igrama 1993. u Languedoc-Roussillonu, te bronca 1994. godine na Europskom prvenstvu u Portugalu. Ekipe čiji je trener bio tijekom svoje karijere jesu slovenski rukometni klub Gorenje, rukometaši Zagreba, Medveščak i francuski Chambery.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Da je Metković izrodio izvanredne rukometaše, dokaz je i tridesetdvogodišnji Ivan Čupić. On se može pohvaliti srebrnim medaljama svoje reprezentacije na Europskom prvenstvu u Norveškoj 2008. i na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj 2009.  Na Europskom prvenstvu 2018. u Hrvatskoj, u utakmici skupine protiv Švedske zabio je 7 pogodaka. Čupić je oborio rekord Ivana Balića u broju pogodaka za hrvatsku reprezentaciju na europskim prvenstvima.

Kada je riječ o spomenutim sportskim događajima za klađenje poput svjetskih i europskih prvenstava, oni definitivno privlače najviše pažnje širokih masa i kladionice dovode do usijanja. Rukometaši rodom iz Metkovića oduvijek svjetlaju obraz svojoj državi na ovakvim natjecanjima, i vraćaju fokus na ovaj grad koji je nekada bio centar rukometa a i danas se može pohvaliti brojnim talentiranim igračima i sportskim duhom. Ono što bi mogla biti svijetla točka u svijetu rukometa jeste potencijalno ujedinjenje metkovskih rukometnih udruga. Sigurno je da talenata ne manjka ni sada, kao što ga nije manjkalo ni u povijesti kada je u pitanju grad na Neretvi.

RENT-A-CAR M 740

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije