Ostanimo u kontaktu
SPOT Shopping Mall 1200px

TUŽAN RASTANAK S EUROPOM

Hajduk nije slučajno ispao iz Europa Lige

Objavljeno prije

Hajduk – Gzira United 1:3 (3:3) ! Na Poljudu. Pred dvadesetak tisuća gledatelja!

Ma, je li to moguće ljudi moji, govorio je nekada legendarni Mladen Delić. Da, moguće je, itekako je moguće. Posebno kad se radi o Hajduku, njegovoj upravi, trenerima i igračima.

Ispadanje u prvom pretkolu Europa Lige od Gzira Uniteda, trećeplasirane momčadi malteškog prvenstva, posebno nakon Hajdukovih 0:2 na Malti, nitko nije očekivao. Pa ni trener Oreščanin koji je, siguran u prolaz, ispremiješao momčad tako da je igra bila ispod svake razine. Oko dvadesetak tisuća gledatelja koji su u tako velikom broj iskazali ljubav prema svome klubu svijetlog imena i tradicije, oduševljeno su dočekali vodstvo Hajduka od 1:0 u ranoj fazi utakmice. Nažalost, bio je to početak kraja, kojega kao takvoga nitko nije mogao ni zamisliti.Prvo poravnanje, a onda je Kone doveo svoje u vodstvo da bi na samom isteku sudačke nadoknade postigao i drugi gol za 1:3 !

A taj je igrač pristupio slabašnoj Gziri prije 15 dana, s procjenom vrijednosti na 50 tisuća Eura.

Nakon početnog šoka nekoliko navijača krenuli su prema svečanoj loži i na travnjak, k igračima. Redari i policija spriječili su veće nerede, a pred novinarima se nije pojavio niti jedan igrač Hajduka.

Trener Siks, kako Oreščanina krste splitski novinari,rekao je da se ne radi o debaklu ! Svaka čast,Siniša !

Jer, ako to nije debakl, blamaža, sramota i dokaz da puno toga ne štima u Hajduku općenito,što je onda debakl, poraz, agonija ? Ako je trener odgovran za momčad, onda mora posložiti sastav na način da igraju najbolji s ciljem da se pobijedi i prođe u drugi krug. Ne, toga nije bilo pa je Hajduk doživio možda i najteži poraz u svojoj povijesti. Ponovili su se Dila Gori,Shelbourne, Debrecen…ponovila se sramota, jad i čemer, koji nisu od jučer. Agonija Hajduka traje dobrih petnaestak godina i ne nazire joj se kraj. Prodaju se domaće igračke dragocjenosti, a dovode igrači na zalasku karijere, oni s ozljedama ili sa skromnim igračkim kvalietama. Mijenjaju se i treneri, otišao je voditelj NA , Gojun, nakon njega trener juniora Tolić, a prvi trener još je na pripremama u Sloveniji dao podršku Gojunu . Smirio ga je predsjednik Brbić, a onda je sinoć uslijedio novi udarac na sveukupnu Hajdukovu današnjicu i sutrašnjicu, na budućnost.

Nije krivnja za neuspjeh samo na treneru i igračima već i na upravi, sportskom direktoru , nadzornom odboru i dijelu navijača koji su svojim postupcima dobrano ispraznili Hajdukovu blagajnu.

Temeljno je pitanje kada će i hoće li ikada Hajduk stabilizirati svoje poslovanje, kada će postati ozbiljan konkurent za prvaka Hrvatske, može li se očekivati da se ustali sastav koji može odigrati tri ili četiri utakmice s pozitivnim ishodom, kada će se konačno Hajduk okrenuti igračima od Konavala, Metkovića, Ploča, Makarske, Imotskog do Zadra ili Šibenika?

Moglo bi se postaviti mali milijun pitanja, ali što je korist kada se ne naziru odgovori. Stoga se jedino dade zaključiti da ni najnovija blamaža nimalo nije slučajna. Ona je plod i nastavak zbivanja koja su i do sada opterećivala splitsku momčad.

TKO SU NAJBOLJI STRIJELCI ŽUPANIJSKI LIGA

Dragan Brečić najbolji je strijelac ONK Metković

Objavljeno prije

Autor

Najbolji strijelac u svim županijskim nogometnim ligama je Martin Bačkov (NK Pakoštane) koji je postigao 40 golova, a slijede ga Luka Begonja sa 27, i Vlatko Blažević s 26 golova (oba NK Zadar).

U Šibensko-kninskoj ligi Ivan Rodić (Zagora II) postigao je 18 golova, a u Splitsko-dalmatinskoj Ante Kuvačić (Omiš) mrežu vratara zatresao je 24 puta.

U 1. ŽNL Dubrovačko-neretvanske županije zbog manje odigranih minuta najbolji je strijelac Stanislav Vasilj (Župa dubrovačka) sa 17 golova, koliko ima i Tin Vidak iz Croatie.

Najbolji strijelac iz redova ONK Metković bio je sa 13 pogodaka Dragan Brečić, dok je Ivan Šutalo postigao 12.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije