Ostanimo u kontaktu

ERSTE RUKOMETNA LIGA DALMACIJE

Ekipe RK Jerkovca godišta 2008. i 2009. se plasirale u Završnicu natjecanja

Objavljeno prije

Odigrano je novo kolo Erste rukometne lige. Igralo se u Dubrovniku u dvorani Gospino polje, a sudjelovalo je 48 ekipa.

Djevojčice u kategoriji 2008. godišta osvojile su 2. mjesto, djevojčice 2009. 1. mjesto, a 2010. godište u kategoriji dječaka gdje su nastupili početnici dječaci i djevojčice osvojili su 4. mjesto.

Kategorije 2008. i 2009. godišta plasirale su se na Završnicu koja će se održati 09. lipnja u Splitu.

Rezultati 2009.:

RA ČAPLJINA-RK JERKOVAC 3:14

RK JERKOVAC-ŽARK SPLIT 9:4

RK IZVIĐAČ-RK JERKOVAC 6:14

RK JERKOVAC-HŽRK GRUDE 13:9

Nastupile su: Lara Volarević, Cvita Raič, Iris Kozina, Reina Bebić, Vana Bebić, Lucija Tošić, Vesna Milolaža, Meri Rastočić i Ljubica Ćelić.

Rezultati 2008.:

RK JERKOVAC-RK IZVIĐAČ 1 10:9

RK JERKOVAC-ŽARK SPLIT 8:5

RK ČAPLJINA-RK JERKOVAC 5:11

RK DUGOPOLJE-RK JERKOVAC 6:10

polufinale: RK JERKOVAC-HŽRK GRUDE 9:4

finale: RK IZVIĐAČ 1-RK JERKOVAC 8:7

Nastupile su: Vanessa Bebić, Matea Marušić, Nora Prusac, Eva Šiljeg, Lea Ćerlek, Reina Bebić, Iris Kozina, Lucija Tošić i Cvita Raič.

2010.:

RK BALIĆ&METLIČIĆ-RK JERKOVAC 2:7

RK JERKOVAC-RK IZVIĐAČ 1 5:20

polufinale: RK KORČULA-RK JERKOVAC 14:2

3. mjesto: RK JERKOVAC-RA ČAPLJINA 3:13

Nastupili su: Ljubica Ćelić, Antea Šimović, Meri Rastočić, Gabriel Kaleb i Lukas Kozina.

Čestitamo svim natjecateljima i trenerici Martini Nikolić i želimo im puno uspjeha na završnici natjecanja!

EKIPA, A NE KLUB!

ONK Metković amaterski klub s vrhunskim sportskim postignućima

Objavljeno prije

Autor

Prijatelji nogometa dobro znaju da u Metkoviću djeluju i postoje NK Neretva i ONK Metković, klub s desne obale Neretve koji je osnovan 1975. godine u vrijeme gradnje nove osnovne škole.

Od osnutka taj klub postiže ne samo sportske nego i društvene uspjehe prije svega zbog ostvarivanja osnovnih ciljeva u okupljanju mladih nogometaša, a potom i u sferi stvaranja materijalnih uvjeta za nesmetan rad i vježbanje stotina članova kluba, od najmlađih do veterana.

ONK Metković kao stalni član Županijske lige često se oglašava sloganom „Ekipa, a ne klub“. Ma što to točno značilo, činjenica je da je taj klub opstao i da u njemu igraju i odrastaju generacije igrača, s naznakom da su brojni bivši nogometaši i ONK Metkovića i NK Neretve u tom klubu našli mjesto za manifestaciju svojih stručnih i iskustvenih spoznaja o nogometu i sportu, vježbajući mlade i one u seniorskom pogonu.

Koliko u ONK Metkoviću drže do sportskih prijateljstava i odnosa svjedoči i odluka da prva momčad bez pravih priprema otputuje u Široki Brijeg i odigra prijateljsku utakmicu s domaćim premijer ligašem BiH, i momčadi s europskim dimenzijama.

Metkovci su izgubili s 3:0, ali su nakon povratka opisali svoje zadovoljstvo dočekom, druženjem i ispraćajem iz Širokog.

Tijekom proteklih dana čelništvo ONK Metkovića predstavilo je novi klupski dres , a organizirano je i otvaranje igrališta s umjetnom travom vrijednosti 500 tisuća kuna. Bilo je prelijepo gledati nademetanje najmlađih nogometaša na umjetnoj travi i njihovu sreću za stolom s pizzama i sokovima, a potom i oglede veterana kluba i Grada.

Iako službene pripreme počinju tek 27.siječnja, čelnici kluba točno znaju što im je činiti. Naime, ove godine kane obilježiti 45.obljetnicu kluba , ne samo sportskim rezultatima nego i na druge načine.

Već su planirane pripremne utakmice s Neumom,Neretvancem, Jadranom Tučepi , Ljubuškim i Višićima. Ništa u klubu ne prepuštaju slučaju.

Metković će biti jači i za neka nova imena. Za sada je znano da će njegove boje braniti Marin Brečić (iz NK Neretva) te povratnik iz Gusara Drago Jelavić. Sumnjamo da će tu biti kraj dolascima, osobito iz razloga što je ONK Metković prepoznat kao zdrava sportska sredina otvorena svim sportašima iz doline Neretve i bilo kojeg dijela svijeta.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije