Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

DUPLA UZASTOPNA KRUNA

Nakon povijesnog uspjeha nogometaša Metkovića razgovaramo s predsjednikom kluba, Ivicom Kalebom

Objavljeno prije

U nedjelju su nogometaši ONK Metković u posljednjem kolu Prve županijske lige s 3:0 pobijedili momčad Gusara iz Komina i proslavili po drugi put zaredom osvajanje naslova prvaka. Gledali smo osmjehe na licima igrača, navijača, članova uprave, prijatelja kluba i brojnih gostiju, međusobna čestitanja i zahvale, dodjelu pokala pobjednicima i zabavno-glazbeni program.

Nitko od onih s kojima smo razgovarali nije govorio o pojedinačnim zaslugama za povijesni uspjeh, svi su naglašavali da je taj uspjeh plod jedinstva, sloge, napornog rada, i jasnih ciljeva. Jer, uz uspjehe seniorske (amaterske) momčadi u tom klubu u cijelosti se afirmiraju brojni programi za mlade kojih ima nekoliko stotina i s kojima rade brojni stručnjaci. Što se protekle sezone  tiče, ONK Metković je nanizao 16 pobjeda, četiri neodlučena ishoda, uz samo dva poraza , s ukupnih 52 boda !

Još za trajanja utakmice i velikog slavlja, dio slavljeničkog vremena uzeli smo neumornom predsjedniku kluba, Ivici Kalebu.

Jeste li zadovoljni, pitali smo predsjednika?

– Hvala na čestitkama, zadovoljstvo je veliko, ovo su dani ponosa nakon tako velikog uspjeha i ne samo zbog najnovijeg uspjeha već i zbog kontinuiteta u radu našega kluba . Nadam se da ste i vi zadovoljni s obzirom na to da ste radili u klubu, i da dugo medijski pratite njegove uspone.-

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Čime ste se sve bavili, što ste učinili u materijalnom smislu da bi klub tako dobro funkcionirao. Osim toga, poznato je da igrači ne primaju nikakve naknade, a igraju i osvajaju prva mjesta ?

– Čujte, ja sam danas najsretniji čovjek na svijetu, zajedno sa svima u klubu. Došao sam u klub prije sedam godina i moram reći da je proračun bio mizeran, a infrastrukturni problemi izraženi. Tijekom vremena postavili smo rasvjetu, uredili igralište s umjetnom travom i svlačionice, postavljene su sjedalice za gledatelje, a urađeno je još puno toga. Poznato je također, da mi ne plaćamo igrače. Kad nam dođe neki novi igrač i dozna da nema naknada , obično se nasmijemo, ali igrač ostaje u klubu. Sami znate da su našim redovima i nogometne veličine poput Dragan Brečića, Duje Medaka i ostalih, ali nitko ne pita za naknade. Stoga će još dugo živjeti sintagma „Ekipa, a ne klub“ po kojoj nas prepoznaju.

U svakom slučaju, što se sportskih uspjeha tiče, ništa se nije događalo bez plana i cilja. Nama je prvo mjesto bio cilj jer smo ocijenili da smo spremni za nove, veće izazove. I bez ikakvih pojačanja mi smo spremni za kvalifikacije (vjerojatno s GOŠK-om iz Kaštel Gomilice), jer, naši igrači imaju kvalitetu i ne bojim se neuspjeha. Prošle godine smo u Metkoviću poraženi od Zadra, a onda smo ih pobijedili u Zadru, a Zadar nije bilo tko. Naša momčad je snažna, jaka , kvalitetna i prepuna sjajnih ljudi. Stoga i vjerujem u uspjeh. Zasluge za naše uspjehe svakako pripadaju našem vlasniku, Gradu Metkoviću koji skrbi o nama. Dali su nam na korištenje sportske objekte i pomažu gdje god mogu i kada god treba, pa im stoga velika hvala-.

ONK Metković često se prisjeća svojih nekadašnjih članova !

– U svakom slučaju te su aktivnosti dio našega rada, možda i najvažniji. Tko može zaboraviti zasluge, utrošenu energiju i znanje mnogi bivših članova kluba, od kojih mnogi više nisu među nama. Naš pokojni trener Jozo Veraja, ili Mario Vekić, i mnogi drugi, utkali su dio svojih života u aktivnosti i život kluba. Obilježavanja obljetnica ili riječi ispisane na zidovima, samo su mala zahvala u znak sjećanja za sve što su učinili. Preko naše fb stranice čestitamo rođendane igračima, ženidbe, rođenje djece…Pa nije to tako teško, zar ne ?

Evo, za danas smo za sve one koji su nam pomagali kad nam je bilo teško pripremili sportske majice, za sjećanje i kao zahvalu-rekao je mladi klupski predsjednik i otrčao prema svojim igračima i navijačima, ususret novom, velikom slavlju.

Iste noći, sigurni smo u to, započele su pripreme za kvalifikacijske utakmice u očekivanju novog statusnog skoka i novih sportskih uspjeha. Takav je ONK Metković, takav je njegov predsjednik. Ništa ne prepuštaju slučaju i uspješno ispisuju sportsku biografiju svoga grada.

 

SEZONA 2021/2022.

Karate klub ‘Knez Domagoj’ uspješno završio još jednu natjecateljsku sezonu

Objavljeno prije

Nakon dvije godine neizvjesnosti  i zabrane natjecanja i treniranja zbog pandemije COVID 19, napokon smo dočekali jednu sezonu u kojoj su se organizirala natejecanja. Naš klub je sezonu odradio veoma uspješno. Odradili smo 10-tak natjecanja. U klubu smo veoma zadovoljni ovosezonskim rezultatima, posebno zbog okolnosti u kojima smo djelovali posljednje dvije godine, ističe Mijo Volarević te dodaje:

U ovoj sezoni imamo 80-tak osvojenih medalja, i zlatnih i srebrenih i brončanih..

Treba istaknuti da smo bili uspješni i na Državnom prvenstvu za ml. uzraste gdje je naš natjecatelj Matej Kljusurić osvojio 3 mjesto i brončanu medalju. Medalja je za poen izmakla Deanu Knežiću, Za medalju na državnom imale su meč i Erika Vasilj, Lucija Plećaš i Jelena Lazarević.

Naš natjecatelj Matej Kljusurić je svojom medaljom s Državnog prvenstva zaradio  priznanje Športske zajednice grada Metkovića za sebe i za klub.

Moram istaknuti da je ovu sezonu na svojim leđima najviše iznio trener Mladen Kolovrat. Tek u drugom dijelu sezone priskočio mu je trener Ante Bebić, a na samom kraju i trener Mijo Volarević.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Čestitamo svim natjecateljima i trenerima.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije