Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

RA KUP 2017. ČAPLJINA

Djevojčice RK Jerkovac ostvarile odličan rezultat na međunarednom turniru u Čapljini

Objavljeno prije

RK Jerkovac - Capljina 2

Djevojčice RK Jerkovac 2006. i mlađe, te 2008 i mlađe sudjelovale su na međunarodnom turniru ‘RA Kup 2017’ u odličnoj organizaciji Rukometne akademije Čapljina, javljaju nam iz RK Jerkovca. Riječ je o mini rukometnom turniru na kojem su sudjelovale 23 ekipe, s preko 200 mališana u kategorijama 2006. i 2008. godišta.

Djevojčice RK Jerkovac 2006 i mlađe bile su jedina ženska ekipa, uz ŽRK HOTELI MAKARSKA i ŽRK KTC KRIŽEVCI, te su na kraju u jakoj konkurenciji zauzele izvrsno četvrto mjesto, postigavši slijedeće rezultate:

  • RK JERKOVAC – RK IZVIĐAČ 7:7
  • RK JERKOVAC – RA ČAPLJINA 13:2
  • RK JERKOVAC – HMRK ZRINJSKI 14:8
  • RK JERKOVAC – RK METKOVIĆ 1963 9:5
  • RK JERKOVAC – RK IZVIĐAČ 7:8
  • RK JERKOVAC – ŽRK KTC KRIŽEVCI 10:5

Pogođene ozljedama i umorne na kraju dugog dana u borbi za treće mjesto ponovo su se susrele s dječacima iz RK Izviđač, te unatoč hrabroj i požrtvovnoj igri poražene s rezultatom 7:13.

Na turniru su za 2006 godište i mlađe nastupile: J. Bebić, K. Šiljeg, S. Šiljeg, Volarević, Kuran, Ujdur, Kežić ,G. Kozina, N. Medak. i Krstičević.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Djevojčice 2008 i mlađe bile su jedina ženska ekipa u kategoriji 2008. godišta, zauzele su 6. mjesto i iza sebe ostavile 3 ekipe dječaka. Rezultati:

  • RK JERKOVAC – RK IZVIĐAČ 3:6
  • RK JERKOVAC – RA ČAPLJINA 6:3
  • RK JERKOVAC – RK METKOVIĆ 1962 1:6
  • RK JERKOVAC – RK VISOKO 5:13

Za 2008 godište i mlađe nastupile su: R. Bebić, Vana i Vanessa Bebić, I. Kozina, Ćerlek, Tošić, Medak i Miloloža.

Nagrade najuspješnijim ekipama dodijelili su reprezentativac BiH i igrač Nexe – a iz Našica Marin Vegar, reprezentativac BiH i najbolji sportaš za 2014. godinu Nikola Prce te osvajač svjetskog i olimpijskog zlata sa reprezentacijom Hrvatske Nikša Kaleb.

1. Hrvatska mlađe kadetska rukometna liga 3.krug

ŽRK HOTELI MAKARSKA – RK JERKOVAC (12:4) 22:8

Sršen, Brečić 2(1), Dropuljić, Cvitković, I. Begić 1, A.Begić 2, J. Vidović, Pehar 1, Taslak, Batinović, M. Vidović 2 ,Markić, Čarapina, Kežić, Volarević, Brnas

RK JERKOVAC – RK ORKAN (12:8) 19:15

Sršen, Brečić 4, Dropuljić 1, Cvitković 5, I. Begić 2, A.Begić 1, J. Vidović, Pehar 1, Taslak, Batinović 2(2), M. Vidović 3 ,Markić, Čarapina, Kežić, Volarević, Brnas

Poredak: Vranjic, Sinj, Jerkovac 8, Hoteli Makarska,Trogirka i Trilj PV 6, Split 2010 4, Orkan, Dalmatinka 2, Metković i Marina Kaštela bez bodova.

NAKON SVEGA NEKOLIKO MJESECI

Eurowings ukinuo liniju od Düsseldorfa prema Mostaru

Objavljeno prije

Eurowings

Iako su svi letovi bili popunjeni, njemački prijevoznik Eurowings odlučio je kako će iduće godine ugasiti liniju iz Düsseldorfa prema Mostaru.

To su za Večernji list potvrdili sugovornici iz Zračne luke Mostar, a na pitanje mogu li to u Eurowingsu uraditi s obzirom na potpisane ugovore, rečeno je kako im aktualni ugovor to omogućuje.

– Oni su ovu odluku donijeli jer zrakoplov koji dolazi u Mostar namijenjen je za kraće letove i nije im se isplatilo ostaviti ga na liniji prema Mostaru. Planovi su bili da će osigurati veći zrakoplov prema Mostaru, ali se to nije dogodilo. S druge strane, potvrđeno je kako se nastavljaju letovi prema Stuttgartu, tako da ćemo barem na taj način ostati povezani s Njemačkom, – rekli su za Večernji list iz Zračne luke Mostar.

Inače, ove linije su uspostavljene zahvaljujući subvencijama koje je osigurala Vlada HNŽ-a, a sada je pitanje hoće li se subvencije smanjiti s obzirom na to da je jedna od dviju linija prema Njemačkoj ugašena.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Iz Zračne luke Mostar izrazili su žaljenje zbog ovakvog postupka Eurowingsa te su izrazili nadu kako će u budućnosti doći do uspostave novih linija.

Tako je Zračna luka Mostar ostala na samo dvije redovite linije. Osim Stuttgarta, operativna ostaje i zračna linija sa Zagrebom. I ona opstaje zahvaljujući isključivo subvencijama koje daje Vlada Federacije BiH.

Inače, zračna linija Mostar – Zagreb znatno je slabija nego što je slučaj s letovima za Njemačku i ovaj projekt neće biti održiv bez nastavka subvencija. Ako uskoro ne dođe do velike promjene u načinu rada i poslovanja Zračne luke Mostar, ova institucija bi se mogla naći u velikim problemima.

Veliki pad broja putnika je zabrinjavajući i pitanje je kako će mostarska zračna luka funkcionirati iduće godine ako se ovaj trend nastavi.

Sugovornici Večernjaka su zabrinuti za budućnost Zračne luke Mostar te dodaju kako se trenutačno najveća nadanja polažu na charter-letove kojima putnici dolaze u Međugorje.

– Vjerski turizam nešto je što nam je u prošlosti donijelo rekordne brojke i ponovno se vraćamo tim angažmanima. Nadamo se kako ćemo se vratiti na razinu na kojoj smo bili prije nekoliko godina, a to je oko 100.000 putnika. Bit će potrebno mnogo napora da se to ostvari, ali moramo ići u tome smjeru. Svaki drugi scenariji znači velike probleme u radu Zračne luke i urušava sustav koji je izgrađen upravo u godinama kada smo najbolje poslovali, – zaključili su sugovornici Večernjaka.

Inače, u Zračnu luku Mostar posljednjih su godina uloženi milijuni maraka. Zastoj u poslovanju značio bi kako te investicije propadaju. To je dodatni razlog da se ozbiljnije pristupi rješavanju problema u ovoj instituciji i da se konačno krene s iskorištavanjem potencijala koje ima Zračna luka Mostar.

Piše: M. Karačić / VečernjiList.ba

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije