Ostanimo u kontaktu
SPOT Shopping Mall 1200px

LAĐARSKI KUP 'JARUN 2017'

Dalibor Obradović: impozantna brojka od 20 ekipa na ovogodišnjem Kupu lađara na Jarunu!

Objavljeno prije

Dalibor-Obradovic1

Povodom Lađarskog kupa ‘JARUN 2017‘, koji će se održati ove godine u Zagrebu na Jarunu, predsjednik Udruge lađara Neretve, gospodin Dalibor Obradović, dao je izjavu za medije te iznio detalje o događaju, kako ga je sam nazvao ‘Maratonu lađa na Jarunu‘.

– U jeku kampanja koje smo imali, drago mi je da se malo posvetimo našoj lađarskoj udruzi. Zaista, s ponosom i oduševljenjem mogu reći da kao i prošle godine ponovo imamo jedan Lađarski kup Jarun 2017. godine, koji će se održati 27. svibnja u 18 sati na Jarunu. Ono što je dobro u odnosu na lani jeste da ove godine imamo 20 prijavljenih ekipa na taj maraton, kojeg već zovemo maraton lađa na Jarunu jer je brojka od 20 ekipa zaista impozantna. Ono što nam je u ovom trenutku bitno jeste da ponovno imamo 10 prijavljenih ekipa lađara iz Neretve, koji idu dan prije, u petak, sa organiziranim prijevozom. U petak navečer dolaze u Zagreb, te nakon toga imaju slobodno jutro.

Subotu poslije podne smo ostavili građanima Zagreba da vide što je ta neretvanska lađa, na koji način funkcionira te kako voze, tako da će doći 21 lađa u Zagreb, koje će biti na raspolaganju do 17 sati, nakon čega imamo postrojavanje lađara. U 17:30 sati lađari će krenuti prema Jarunu gdje će se ukrcati u lađe, dok mi podijelimo, za sad ću ostaviti tajnu, nagrade ljudima koji su zaslužni za ‘Jarun’. Znači u 18 sati je start, u 19:10 sati smo točno pikirali da bude cilj, u periodu kada sve nacionalne televizije imaju svoje javljanje uživo, što smo s njima i dogovorili. U 20 sati imamo proglašenje pobjednika koje će biti na postavljenoj bini sa našim voditeljima, naše Kulturno-umjetničko društvo iz Metkovića, koje će nam dati potporu u svemu tome. Nastojati ćemo dovesti i Udrugu ‘Prijatelj’, koja će svojim neretvanskim suvenirima također napraviti jednu promociju Neretve u Zagrebu. Poslije toga će biti večera i mislimo da će do ponoći  biti gotovo s tim druženjem.

Moramo se pohvaliti kako nam ovdje dolaze sve lanjske ekipe koje su bile, uz još par novih. Uprava je donijela jednostavnu odluku da svi oni koji su lani sudjelovali uz plasman na prošlogodišnjem maratonu imaju prioritet, ni jedna ekipa koja se prijavila nije odbijena i mislim da je zaista dobro da nismo morali donositi odluke da nekoga stavimo van snage. Pohvala našim salašarima iz Novog Sada koji  će također ostati dva dana s nama. Ove kontinentalne ekipe također dolaze uz pojačanje, tako da iz Bjelovara imamo tri ekipe, imamo Sisak, imamo Transfuziju, imamo zaista zanimljivih ekipa kao npr. nacionalna  ekipa Hrvatske lutrije iz Zagreba koja će veslati ovaj maraton i prvi put, te imamo ekipu kadeta Hrvatskog vojnog učilišta Franjo Tuđman, također naši neretvani koji se trenutno nalaze u Zagrebu na vojnoj obuci. Odmah iza toga ću napomenuti da 10.lipnja imamo utrku u Istri u Kršanu, gdje će sudjelovati 10 ekipa od kojih 6 dolazi iz Neretve. To je jedan novi pogled na maraton lađa koji naš očekuje u ovoj godini,a kad to završimo onda ćemo krenuti sa pripremama za ovogodišnji maraton, i s ponosom mogu reći da je počela obnova tih lađa i da će sve 33 lađe koje su u vlasništvu udruge biti kompletno obnovljene ove godine. Sve ono što smo zacrtali ove godine će biti ostvareno, poput modernizacije Internet stranice, obnovu lađa i obnovu skladišta koje će do ovogodišnjeg maratona biti gotovo, – rekao je Obradović.

DONOSIMO RASPORED DOGAĐANJA

Jarun-2017

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije