Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px
TASLAK 1200xXXX

TE U NERETVI

SDP Metković protiv TE! Plin i ugljen jednako su štetni

Objavljeno prije

DSC_0001

Po pitanju termoelektrana u Neretvi očitovao se GO SDP Metković.

Mi smo protiv gradnje bilo kakve TE na prostoru Doline Neretve, istaknuo je predsjednik gradske organizacije SDP-a Metković Krešo Kuran na jučer održanoj tiskovnoj konferenciji.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Ugljen emitira dva do tri puta više stakleničkih plinova nego prirodni plin i mada je ugljen veći zagađivač i uzrokuje veću štetnost na okoliš,  ni plin nije bezopasan pogotovo prilikom transporta, kazao je Kuran te dodao:

Čak i malo curenje prilikom proizvodnje prirodnog plina može imati veliki utjecaj na klimatske promjene – dovoljno da se u potpunosti poništi prednost termoelektrane na plin u odnosu od one na ugljen. A istraživanja su pokazala značajna curenja plina u plinovodima od 5% pa i više.

– Kako je neretvanska dolina s vrgoračkim poljem najvažniji poljoprivredni kraj u Dalmaciji, vrlo je neodgovorno, od bilo koga, poticati investicije u izgradnji termoelektrane na ovom prostoru, bilo da se radi o Pločama ili Metkoviću, pogotovo kada  zajednički trebamo raditi na proglašenju parka prirode Delta Neretve.

GALA HOME 740px

Zelena i čista dolina nema alternativu, rezolutni su u SDP-u Metković.

Građane informiraju, Američka agencija za zaštitu okoliša procjenjuje da je 77% čestica iz plinskih termoelektrana opasno jer te jako sitne čestice imaju najveći utjecaj na ljudsko zdravlje. Toliko su sitne da prolaze naše respiratorne filtere i završavaju duboko u plućima (uzrokuju rak, emfizem i bronhitis, probleme kod novorođenčadi, bolesti srca i izazivaju astmu). Informirajte se, pročitajte priloge o štetnosti plinskih termoelektrana: prilog 1, prilog 2.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije