Ostanimo u kontaktu
SPOT Shopping Mall 1200px

POTPISAN KOALICIJSKI SPORAZUM

SDP i HSU Metković zajedno na Lokalnim izborima

Objavljeno prije

17834242_1284039348350091_5180068099271133923_o

U Zgradu političkih stranaka u Metkoviću sinoć je potpisan koalicijski sporazum između HSU-a i SDP-a Metković. Tom prilikom Krešimir Kuran, predsjednik SDP-a Metković i kandidat za gradonačelnika je izjavio:

– U posljednje tri godine u kojima smo imali vrlo dobru suradnju i niz različitih zajedničkih akcija stvorili su jednu dobru klimu među članstvom HSU i SDP Metković. Polazeći od zajedničke brige za socijalno ugrožene, za nemoćne i osobe treće životne dobi uvidjeli smo da Metković možemo učiniti ugodnijim mjestom za život zajedničkom suradnjom na lokalnim izborima, ali i poslije njih.
Predizborni program skoro je kompletiran na zadovoljstvo gradskog odbora HSU i SDP Metković te očekujemo predstavnike SDP i HSU u gradskom vijeću Metkovića.
Zajedno ćemo se boriti za Metković jednakih šansi.

Na Kuranove riječi nadovezala se gđa. Nada Veraja, potpredsjednica HSU Metković:

– U svoje ime i u ime GO HSU-a Metković, pozdravljam sve prisutne članove i simpatizere HSU-a i SDP-a Metković, koji su prije svega građani grada Metkovića i kojima je glavni interes dobrobit Grada. Također pozdravljam i predstavnike medija i zahvaljujem im što su se odazvali da medijski poprate potpisivanje ove koalicije.
Gradska organizacija HSU-a Metković je kao što vjerojatno znate najveća organizacija HSU-a u Dubrovačko-neretvanskoj županiji, a nakon što smo već podržali kandidaturu za gradonačelnika Grada Metkovića g. Krešimira Kurana predsjednika SDP-a Metković, danas smo se sastali da potpišemo i sporazum o zajedničkom izlasku na izbore za Gradsko vijeće Grada Metkovića.
Nakon što smo u prethodnom četverogodišnjem razdoblju imali odličnu suradnju s SDP-om Metković i nakon zajedničkog izlaska na izbore za mjesne odbore odlučili smo da je i zajednički izlazak na lokalnim izborima najbolja odluka. To je odluka koja će rezultirati dobrim rezultatom ove koalicije, a prije svega je i u najboljem interesu umirovljenika u Gradu, jer smo ocijenili da ćemo kroz ovu koaliciju i program za koji ćemo se zajedno zalagati s SDP-om Metković, uspjeti se izboriti za bolji položaj i život umirovljenika u Metkoviću.

O dosadašnjem zajedničkom djelovanju Krešimir Kuran je rekao:

– Gradski odbor HSU je koliko mi je poznato doživio jak pritisak od određenih političkih aktera grada i županije, u smjeru da metkovski HSU ne ide sa SDP-om. Kako su nam do sada razne gradske političke opcije predviđale neuspjeh, ne znam u čemu sada neki strah od nas ili postoji bojazan da će ulaskom vijećnika SDP i HSU u gradsko vijeće Metković dobiti vijećnike koji imaju svoj stav, koji se neće dati lako pokolebati, kojima se neće dati manipulirati. Možda se boje da će Metković dobiti oporbene vijećnike koji će redovno dolaziti na gradska vijeća i sudjelovati u kreiranju politike grada jer to do sada nije bio slučaj sa oporbenim vijećnicima.
Gradski odbor HSU je pod pritiskom i ponudama drugih političkih opcija bez problema mogao pokleknuti i dogovoriti suradnju sa nekom drugom političkom opcijom u Metkoviću. Niti su sa SDP-om imali potpisan bilo kakvi ugovor o suradnji, a bome niti su ovjeravali kod bilježnika izjave da će ići s nama, jedino što ih je vezalo za suradnju sa SDP-om, zamislite, to je bila dana riječ. Evo vidite da postoje političke opcije koje daju jedna drugoj riječ i toga se drže. Zato sam ponosan što imam ovakve političke suradnike kraj sebe, ponosan sam na ljude kojima je vlastita riječ važnija od političkog i osobnog probitka.
Ako je suditi po iskazima političkih aktera koje su dali Večernjem listu građani Metkovića mogu birati između Jamba, poslijeizborne koalicije HDZ-MOST-a i novog smjera okupljenog oko koalicije SDP-HSU. Nažalost podržavanjem onih političkih opcija koje ne prolaze izborni prag, indirektno se pogoduje ovim dvjema prvim opcijama, – završio je Kuran.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije