Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

SVJETSKI DAN ZDRAVLJA

Udruga DOBRA organizirala radionicu na temu zdrave prehrane u starijoj životnoj dob

Objavljeno prije

Udruga Dobra, starije osobe, radionica

7. travnja 2017. Udruga DOBRA je povodom Svjetskog dana zdravlja organizirala radionicu na temu zdrave prehrane u starijoj životnoj dobi.

– Važan čimbenik u održavanju zdravlja je prehrana, budući da hranom unosimo u organizam tvari potrebne za život, – naglasila je dr. Nikolina Bukvić Mateljak koja je vodila današnju radionicu.  Osim važnosti  prehrambenih navika za očuvanje zdravlja doktorica je naglasila i  potrebu održavanja  tjelesne aktivnosti starijih osoba prema individualnim mogućnostima.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Za aktivno i zdravo starenje potrebno postići ravnotežu između unosa i potrošnje energije, zaključak je današnjeg predavanja. Također je važno pripremu obroka prilagoditi fiziološkim promjenama u osoba starije dobi, te bolestima koje nose specifične promjene vezano uz prehranu.

Udruga Dobra, starije osobe, radionica

Sudionicima  radionice podijeljeni su priručnici sa smjernicama za vođenje zdrave prehrane u starijoj dobi kako bi ih se potaknulo na veću brigu o prehrani i zdravlju.

Nakon edukativnog dijela radionice uslijedio je i zabavni program uz  tombolu. Sretni dobitnici osvojili su prigodne pakete zdravih namirnica dok su ostalim sudionicima podijeljeni manji prigodni pokloni.

Radionica je dio projekta „Uključimo starije u našu zajednicu“. Projekt je financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a provodi se u partnerstvu s gradom Metković, udrugom Otac Ante Gabrić  i Centrom za socijalnu skrb Metković.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije