Ostanimo u kontaktu
Taslak d.o.o. LPG Narona
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl3
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
GAZ Benz 1200x400px

ŠIROKI BRIJEG

Potpisan Sporazum o trajnoj političkoj suradnji između HSP AS Hrvatske i BiH

Objavljeno prije

hsp-dr-as-bih

Dana 10. siječnja je u Širokom Brijegu u hotelu Park potpisan Sporazum o trajnoj političkoj suradnji između dvije sestrinske stranke HSP dr. Ante Starčević iz Republike Hrvatske i BiH. Ovaj povijesni sporazum potpisali su Ruža Tomašić, predsjednica HSP-a dr. Ante Starčević RH i Milijan Nakić, predsjednik HSP dr. Ante Starčević BiH u nazočnost visokih dužnosnika obje stranke.

Uz Ružu Tomašić Hercegovinu su posjetili i visoki dužnosnici HSP AS iz Republike Hrvatske Ivan Tepeš, zamjenik predsjednice i zastupnik u gradskoj skupštini Grada Zagreba, Pero Ćorić, glavni tajnik stranke, Denis Bevanda, predsjednik Glavnog stana HSP AS, Rudolf Dvorski, dožupan zadarski i Ivan Šimunović, saborski zastupnik HSP dr. Ante Starčević.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

Iz obraćanja Ruže Tomašić i Milijana Nakića može se izvući jasan zaključak da HSP dr. Ante Starčević nikada neće prestati braniti interese hrvatskog naroda u Bosni i Hercegovini, a zamjenik predsjednice Ivan Tepeš je istaknuo da će ukoliko bude potrebno biti blokiran ulazak Bosne i Hercegovine u Europsku Uniju ako se Hrvatima ne vrate prava koja nam pripadaju kao konstitutivnom narodu u BiH.

Na upite novinara o suradnji s drugim pravaškim opcijama u BiH, Ruža Tomašić je istaknula da se neki nisu držali dogovora i da su kao takvi otpali, a da stranka od danas podržava samo HSP AS BiH kao jedinu pravu pravašku opciju u BiH, stoji u pripćenju HSP dr. Ante Starčević BiH.

Sveznalica 7400xXpx
Nastavi čitati

NAKON SVEGA NEKOLIKO MJESECI

Eurowings ukinuo liniju od Düsseldorfa prema Mostaru

Objavljeno prije

Eurowings

Iako su svi letovi bili popunjeni, njemački prijevoznik Eurowings odlučio je kako će iduće godine ugasiti liniju iz Düsseldorfa prema Mostaru.

To su za Večernji list potvrdili sugovornici iz Zračne luke Mostar, a na pitanje mogu li to u Eurowingsu uraditi s obzirom na potpisane ugovore, rečeno je kako im aktualni ugovor to omogućuje.

ULTIMATE SPORTS GYM PLOČE – 740px

– Oni su ovu odluku donijeli jer zrakoplov koji dolazi u Mostar namijenjen je za kraće letove i nije im se isplatilo ostaviti ga na liniji prema Mostaru. Planovi su bili da će osigurati veći zrakoplov prema Mostaru, ali se to nije dogodilo. S druge strane, potvrđeno je kako se nastavljaju letovi prema Stuttgartu, tako da ćemo barem na taj način ostati povezani s Njemačkom, – rekli su za Večernji list iz Zračne luke Mostar.

Inače, ove linije su uspostavljene zahvaljujući subvencijama koje je osigurala Vlada HNŽ-a, a sada je pitanje hoće li se subvencije smanjiti s obzirom na to da je jedna od dviju linija prema Njemačkoj ugašena.

Sveznalica 7400xXpx

Iz Zračne luke Mostar izrazili su žaljenje zbog ovakvog postupka Eurowingsa te su izrazili nadu kako će u budućnosti doći do uspostave novih linija.

Tako je Zračna luka Mostar ostala na samo dvije redovite linije. Osim Stuttgarta, operativna ostaje i zračna linija sa Zagrebom. I ona opstaje zahvaljujući isključivo subvencijama koje daje Vlada Federacije BiH.

Inače, zračna linija Mostar – Zagreb znatno je slabija nego što je slučaj s letovima za Njemačku i ovaj projekt neće biti održiv bez nastavka subvencija. Ako uskoro ne dođe do velike promjene u načinu rada i poslovanja Zračne luke Mostar, ova institucija bi se mogla naći u velikim problemima.

Veliki pad broja putnika je zabrinjavajući i pitanje je kako će mostarska zračna luka funkcionirati iduće godine ako se ovaj trend nastavi.

Sugovornici Večernjaka su zabrinuti za budućnost Zračne luke Mostar te dodaju kako se trenutačno najveća nadanja polažu na charter-letove kojima putnici dolaze u Međugorje.

– Vjerski turizam nešto je što nam je u prošlosti donijelo rekordne brojke i ponovno se vraćamo tim angažmanima. Nadamo se kako ćemo se vratiti na razinu na kojoj smo bili prije nekoliko godina, a to je oko 100.000 putnika. Bit će potrebno mnogo napora da se to ostvari, ali moramo ići u tome smjeru. Svaki drugi scenariji znači velike probleme u radu Zračne luke i urušava sustav koji je izgrađen upravo u godinama kada smo najbolje poslovali, – zaključili su sugovornici Večernjaka.

Inače, u Zračnu luku Mostar posljednjih su godina uloženi milijuni maraka. Zastoj u poslovanju značio bi kako te investicije propadaju. To je dodatni razlog da se ozbiljnije pristupi rješavanju problema u ovoj instituciji i da se konačno krene s iskorištavanjem potencijala koje ima Zračna luka Mostar.

Piše: M. Karačić / VečernjiList.ba

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Kolači -kutija 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
BK RELAKS 300px

Najčitanije