Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

TROŠKOVI ZA ODVOJENI ŽIVOT 87.000 KUNA

Jambo se pita kakve traume doživljava 50 tisuća Hrvata koji su razdvojeni jer su trbuhom za kruhom pošli u svijet?

Objavljeno prije

JAMBO - PETROV

Praćenjem svakodnevnih natpisa možemo zaključiti da predizborna kampanja, iako službeno nije počela, je u punom jeku. Ovoga puta, predsjednik HSS-a Dubrovačko-neretvanske županije i bivši gradonačelnik Metkovića, gospodin Stipo Gabrić Jambo, priopćenjem za javnost se osvrće na troškove za odvojeni život prvog potpredsjednika Vlade RH, gospodina Bože Petrova. Njegovo priopćenje prenosimo u cijelosti:

– Kao što sam i previše puta rekao, zauzet sam čovjek, ali svaki dan prelistam novine i pročitam aktualne vijesti. Naletio sam tako i na članak Josipa Bohutinskog iz Večernjeg lista.

Sveznalica 7400xXpx

Članak se zove Petrovljev putni trošak 87000 kuna s crvenim naslovom iznad koji slovi – Svaki vikend u Metkoviću.
Ukoliko se pitate kako je došlo do ovih troškova, objasnit ću Vam u kratkim crtama.

Na prvoj sjednici Vlade, točka četiri, MIJENJA se uredba o štićenim osobama. Do tada, štićene osobe nisu bili potpredsjednici Vlade. Ministar Orepić, koji dobiva zeleno svijetlo od premijera, predlaže da se promijeni uredba i da štićene osobe budu prvi potpredsjednik Vlade Tomislav Karamarko i Božo Petrov kao štićene osobe 2. reda, a njihove žene, djeca i roditelji kao štićene osobe 3. reda.
Psihijatar Petrov kaže da nije tražio zaštitu ni od koga, ali za njega je vjerojatno to tražila sekta Most.

Pitanje troškova vozača, osiguranja, vozila, troškova dnevnica i noćenja u hotelu Narona je stoga veoma čudnovato i tajno jer kako tajne službe kažu – ti su podaci zatvoreni za javnost. Zašto? Jer je štićena osoba. Rekao je da je svaki vikend išao u Metković u petak popodne i vraćao se u nedjelju navečer.
Novinari Večernjeg lista izračunali su da su troškovi porezne obveznike koštali 87 432 kune. Osobe koje se razumiju u automobile,mogu se samo jednim pogledom na auto gospodina Petrova i na ovaj trošak samo srdačno nasmijati.

Na pitanje zašto je svaki vikend dolazio u Metković, psihijatar komentira kako mu je specijalist savjetovao da svoju djecu, naročito srednje dijete ne seli zbog mogućih trauma.

Psihijatru Petrove, recite mi kakve onda traume doživljava 50 tisuća Hrvata i obitelji koje su razdvojene jer su muževi ili žene ili muževi i žene ostavili svoju djecu jer su trbuhom za kruhom pošli u svijet?
Kakve traume proživljavaju djeca koja su se preselila u sredinu gdje ne znaju jezik i gdje im je jedina asocijacija na kuću neimaština i mukotrpni ponekad cjelodnevni rad roditelja da im priušte osnovne stvari. Ta djeca nemaju traume?

Nije ovo prvi put da psihijatar Petrov skreće s teme jer druga riječ za koaliciju je suradnja isto kao što je druga riječ za reforme šteta.

Grad Metković je potpisao sa svjetskom bankom ugovor o izgradnji pročistača otpadnih voda, kanalizacijskih kolektora i spoj preko Neretve. Izračunato je da svaki stanovnik grada koji ima priključak i plaća vodu, plaća naknadu za razvoj po 3 kune i 84 lipe. 1,50 kuna naknade za rekonstrukciju vodovodne mreže, a 2 kune i 34 lipe naknade za pročistač, kanalizacijske kolektore i spoj preko Neretve.
Nedugo nakon preuzimanja vlasti 2013, sekta Most je raskinula ugovor sa Svjetskom bankom. Pročistač i kolektori su trebali biti gotovi 1.9. 2016. godine.
Mene, a vjerujem i građane Metkovića, zanima koji je motiv raskidanjja ugovora sa Svjetskom bankom i zašto već preko tri godine pljačka stanovnike Metkovića naplaćujući im 2 kune i 34 lipe po kubiku vode za projekt koji nikad neće biti napravljen?

Za kraj ću Vam reći gospodine Petrov, ja sam bio u 5. sazivu Hrvatskog Sabora pa gospodine Petrov, neka vaš potpredsjednik Sabora ode u tajništvo Sabora i izvadi koliko je Jambo potrošio za te četiri godine kuna poreznih obveznika na putovanja, odvojeni život, stanarinu – 0 kuna.

I još nešto, građani su me zadužili da Vas upitam, gospodine Petrov, čini mi se da četvrtkom stižete, a petkom radite kod gospođe Dubravke Bošnjak kao psihijatar za kojekakve dozvole?

Suradnja, a ne koalicija, reforma, a ne šteta!

Srdačan pozdrav,
Stipo Gabrić Jambo

SJETIMO SE S PIJETETOM

Poštovani čitatelji sretan Vam Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

Objavljeno prije

Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja slavi se u Hrvatskoj 5. kolovoza svake godine kao spomen na pobjedu u Domovinskom ratu. Na taj dan 1995. Hrvatska vojska je oslobodila okupirani grad Knin u vojno-redarstvenoj operaciji Oluja.

Nakon četverogodišnje okupacije gotovo trećine hrvatskog teritorija, života u izbjeglištvu i u strahu od neprijateljskih napada na izložene hrvatske gradove, a nakon brojnih neuspješnih pregovora i mirovnih inicijativa, Republici Hrvatskoj ništa drugo nije preostalo nego vlastitom oružanom silom osloboditi hrvatski teritorij. U svitanje 4. kolovoza 1995. započela je Operacija Oluja.

Nakon početnog djelovanja snaga HRZ-a te topničke pripreme po vojnim ciljevima hrvatske snage krenule su u akciju istodobno iz 30 pravaca na bojišnici dugoj 700 kilometara. Udarnu snagu na glavnim pravcima napada činile su gardijske brigade, potpomognute specijalnom policijom MUP-a i Hrvatskim gardijskim zdrugom te domobranskim i pričuvnim postrojbama. Glavni smjerovi napada bili su s Dinare i Velebita u pravcu Knina. Već u operaciji Ljeto 95 stvoreni su preduvjeti da s vrhova Dinare prema Kninu krenu 4. i 7. gardijska brigada. S druge strane s Velebita preko Svetog Roka su u pravcu Knina prodirale Specijalne postrojbe MUP-a.

Sveznalica 7400xXpx

Oslobađanjem Knina, središta neprijateljske pobune u Hrvatskoj, ostvaren je najvažniji strateško-politički i vojni cilj operacije Oluja i cijelog Domovinskog rata. Samo nekoliko dana poslije i na sjevernom dijelu bojišnice neprijateljske snage 21. kordunskog korpusa prisiljene su potpisati predaju.

Operacijom je vraćen u hrvatski ustavno-pravni poredak cijeli okupirani teritorij, osim istočne Slavonije. Oluja je uz Bljesak ključna akcija koja je dovela do kraja Domovinskog rata. U operaciji je oslobođeno 10.400 četvornih kilometara ili 18,4 posto ukupne površine Hrvatske. Uspješna operacija Oluja dovela je i do mirne reintegracije Hrvatskog podunavlja te je značajno doprinijela skorom kraju rata u BiH.

Nakon oslobođenja omogućen je povratak 210.592 Hrvatskih prognanika: s područja oslobođenih “Bljeskom” i “Olujom” 126.909 a iz iz hrvatskog Podunavlja 83.683 osoba.

Praznik se u početku zvao Dan domovinske zahvalnosti. Nazivu je kasnije dodan i “Dan pobjede”, a od 2008. i “Dan hrvatskih branitelja”. Zbog dugog punog naziva, kojem se često dodaje i “obljetnica VRO ‘Oluja'”, u medijima i neformalnoj komunikaciji često se naziva samo “Dan pobjede”.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije