Ostanimo u kontaktu
Hotel PRESIDENT 1200×200

PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Bivši službenici Grada Metkovića demantiraju gradonačelnika Petrova

Objavljeno prije

Gradska uprava Metković

Povodom neistina iznesenih od gradonačelnika Bože Petrova na XVI. sjednici Gradskog vijeća Grada Metkovića, održanoj 7. travnja 2015. godine, o razlozima otpuštanja petoro bivših službenika Grada Metkovića, šaljemo vam slijedeće priopćenje za medije:

Naime, ovim putem zahvaljujemo gosp. Petrovu što smo nakon više od godinu dana od naših otkaza napokon saznali razloge zbog čega smo otpušteni.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Netočne su tvrdnje gospodina Petrova da je jedna službenica počinila tešku povredu službene dužnosti. Nadalje, neistiniti su navodi da je spomenuta tvrtka dugovala Gradu Metkoviću porez i prirez na dohodak kao i dug poreza na promet nekretnina jer ta ista tvrtka nikada nije stekla niti jednu nekretninu na području grada Metkovića, nije imala nikakvih poslovnih transakcija, tako da spomenuta službenica nije bila u sukobu interesa, a što vrijedi i za njen obrt. Ukoliko je bilo koji službenik Grada Metkovića počinio težu povredu službene dužnosti, o njegovom otkazu odlučuje Službenički sud, a konačnu odluku donosi Viši službenički sud. Kada je gosp. Petrov baš toliko legalista kako to da te iste kriterije prilikom rasporeda službenika nije primijenio na sve zaposlenike,  gdje su neki  također vlasnici obrta na području grada Metkovića, a postoje također i službenici čiji su bračni drugovo oštetili gradski proračun zbog neplaćanja poreza i prireza upravo u resoru koji taj službenik obavlja.

Nadalje pitanje primopredaje, pitamo se kome je ta primopredaja bila u interesu, onih koji su došli na vlast ili službenici koja je dobila otkaz. Smatramo da je ponekad pametnije ništa  govorit i ne spominjat činjenice s kojima niste upoznati, pa tako i što se tiče i gradske imovine i popisa iste, no s ponosom ističemo da je naša imovina koju smo ostavili velika, Muzej Vid, zgrada stare Vage, Starački dom, Sportske dvorane,trg, park, uređene škole, dječja igrališta, sustav obrane od poplave, i trebao bi doista veliki papir da se sve to popiše, no sve je to evidentiranu u zemljišnim knjigama. Nadamo se da je gosp. Petrov za ove dvije godine mandata uspio obići svu tu ostavljenu imovinu, koja je svjedok jednog vremena kada se je radilo i gradilo, kada su polugodišnja izvješća gradonačelnika sadržavala djela svakome vidljiva, a ne izvješća o otkazima od prije godinu i više dana.

Naši otkazi su stalna tema gosp. Petrova, te mi otpušteni ističemo ako će isti spasiti grad Metković, donijeti Gradu nove vrijednosti, nove projekte, posebno one koje su u predizborno vrijeme obećavane mi sami smo se spremni za sve to žrtvovat. Ali na žalost strah nas je da je grad Metković postao grad u koji čak više ni vlakovi ne dolaze, u kojem se za dvije godine mandata nove vlasti broj nezaposlenih povećao za 535 novih ljudi po službenim podacima, u kojem se svakodnevno zatvaraju dućani, ugostiteljski objekti, gube radna mjesta, u kojem se za branitelje nije našlo ni jedno radno mjesto, ni za običnog čuvara parkinga, jer nisu prošli vjerojatno vaše transparente natječaje.

Mi nikada nismo tvrdili da vrijedimo više od drugih, ali znamo da ako ništa smo ispunjavali prilikom naših prijema u službu formalne uvjete natječaja, a što vaši novi službenici nisu, također ističemo da sami sebi nismo pisali natječaje ni popise literature, niti ispitna pitanja, poput nekih vaših službenika, a to ćemo i dokazat kroz daljnje postupke.

Na kraju se pitamo čemu tolika opsjednutost gosp. Petrova bivšim gradonačelnikom, bivšim vremenima, ako je isti radio nezakonito postoje sudovi koji će to utvrditi. I na kraju molimo gosp. Petrova da prestane napokon spominjati naše otkaze, da li su isti zakoniti ili nisu neće odlučiti on.

Njemu mi osobno želimo da uspije realizirati sve ono što je obećao, pa da i iza njega ostane popis imovine po kojem će se pamtiti, jer ne daj Bože da bude upamćen samo po tome što je pobijedio Stipu Gabrića Jambu, podijelio otkaze, te uveo naplatu parkinga.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije