Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 1200×300
PIVAC 2 1200×300
NERA ETWA FEST

TEMA 'OPASNI TJESNACI I SIGURNI PROLAZI'

Župan Dobroslavić uz brojne visoke uzvanike na 17. Dubrovnik Forumu

Objavljeno prije

Proteklog petka i subote u Dubrovniku je održana Međunarodna konferencija Dubrovnik Forum 2024., koja se održava već 17. put, a njoj je uz brojne visoke uzvanike nazočio i župan Nikola Dobroslavić.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković na početku svog govora na 17. Dubrovnik Forumu, istaknuo je kako je ovaj međunarodni skup ključna točka međunarodnih aktivnosti Hrvatske i prigoda za rezime globalnih odnosa, problema koje imamo na međunarodnoj razini i zajedničkog načina rješavanja.

Ove godine nazvali smo ovu konferenciju “Opasni tjesnaci i sigurni prolazi”, podsjetio je premijer, pojasnivši kako je ideja ovakvog naslova konferencije ukazati na dijalog između sjevera i juga, odnosno otvoriti mostove suradnje i zajedničkog rješavanja brojnih globalnih, prije svega sigurnosnih, ali s njima usko povezanih gospodarskih, energetskih i ekonomskih problema.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Europska unija i svijet već su dvije i pol godine suočeni s produljenim nastavkom globalne krize, koju je uzrokovala pandemija COVIDA-19, rekao je predsjednik Vlade Plenković.

Premijer se osvrnuo na Europu danas, spomenuvši nedavno održan sastanak Europskog vijeća, na kojem je usvojen strateški plan i program djelovanja Europske unije za idućih pet godina.

RENT-A-CAR M 740

Smatra kako je ovaj dokument dobra politička poruka europskih lidera u ovako zahtjevnim okolnostima, jer adresira sve ono što je bitno za europski kontinent, ali i za odnose s drugim dijelovima svijeta.

„Rezolucija o Jasenovcu, usvojena u Crnoj Gori, šalje namjernu politiku podjele unutar te zemlje, te je riječ o instrumentalizaciji jedne druge države u regiji“, kazao je Plenković, komentirajući jučerašnje usvajanje Rezolucije o genocidu u Jasenovcu u crnogorskoj skupštini glasovima 41 zastupnika vladajuće koalicije.

I u ovogodišnjem Forumu sudjelovali su i predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, dužnosnici EU i međunarodnih asocijacija, Visoki predstavnik Unije za vanjske poslove i sigurnosnu politiku Josep Borrell, posebni izaslanik EU-a za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak, pomoćnik američkog državnog tajnika zaduženog za europska i euroazijska pitanja James O’Brien te predsjednik Svjetske zdravstvene organizacije Tedros Adhanom Ghebreyesua kao i ministrica vanjskih poslova Kosova Donika Gervalla-Schwarz, visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt, ministri vanjskih poslova Albanije, Armenije, Bosne i Hercegovine, Italije, Sjeverne Makedonije, te ukrajinski šef diplomacije Dmitro Kuleba te zamjenik ministra vanjskih poslova Azerbajdžana, brojni veleposlanici i drugi visoki uzvanici.

AGLOMERACIJA GRADA METKOVIĆ

Od ponedjeljka nastavak radova asfaltiranja preostalog dijela Mlinske ulice

Objavljeno prije

U sklopu izvođenja radova na Aglomeraciji Metković od ponedjeljka, 22. srpnja nastavljaju se pripremni radovi za nosivi sloj asfalta u Mlinskoj ulici.

Molimo se stanari tog dijela ulice da kroz rane jutarnje sate pomjere svoja vozila sa kolne površine (od HEP-a do caffe bara Polo).

– Zahvaljujemo Vam i molimo za strpljenje tijekom odvijanja aktivnosti na projektu Aglomeracije Metković, – poručuju iz tvrtke COMSA.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije