Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 1200×300
PIVAC 2 1200×300
NERA ETWA FEST

VRŠNJAKINJA SA ŽUPNOM CRKVOM

Baka Zdravka Medak iz Komina proslavila 100. rođendan, podijelila je par zlatnih savjeta

Objavljeno prije

Radosne vijesti dolaze iz Komina, a podijelila je stranica Župe sv. Ante Komin. Radi se o proslavi stotog rođendana bake Zdravke Medak koja je vršnjakinja sa župnom crkvom, piše Klik Ploče.

Puna je kuća čestitara, od predsjednice mjesnog odbora Komina, predstavnika udruga, rodbine, prijatelja… Poseban je bio susret sa pra pra unukom iz Unešića. Čestitarima će se priključiti i župnik, predstavnici grada Ploča. A priprema se lijepa proslava za sve njih, piše na župnim stranicama koji su baku Zdravku pitali za par savjeta:

Kako doživjeti stotu? Ima li koja tajna? Lipo budite aktivni, glasio je odgovor, radite i jedite sve ali sa mjerom, bez pretjerivanja. Čaša bevande iza ručka neće nikome naškoditi. Budite zadovoljni. Sa svime. I kada je dobro i kada je loše. I molite Boga, ja Ga uvik molin.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Baba Zdravka uvijek pozdravi Gospu, izmoli krunicu svetog Ante, a ako je kojim slučajem muči nesanica zna izrecitirati cijelu svetu misu. Ispričala nam je baba Zdravka o teškom djetinstvu i radu. O tome kako su se prije puno više poštovali stariji. Kako se poštovao „autoritet učitelja i popa.“ A mladima je poručila: ženite se, imajte dice, to je blago koje ostaje iza vas. Mladićima je posebno poručila: Ako se nećete ženit, ajdete u pope, isto in fali. Lipo nas je baba Zdravka nasmijala.

Na pitanje kako je to imat sto godina, odgovorila je; Ne znan di san in toliko skupila, a i ne ćutin se ko da iman sto godina. Isto ko da mi je dvadeset i pet. I od dogodine godine ću brojit ispočetka, od prve. Jerbo sto je puno.

RENT-A-CAR M 740

Smisao za humor babu Zdravku nije napustio, a sva događanja u selu aktivno prati i sve zna.

Najzadovojnija san šta sve još mogu sama. Jedino me muči šta ne vidin baš dobro. Ali bit će bolje, poručila je baba Zdravka na kraju. Zahvalila se na poklonima i čestitkama svima i pozvala nas da ostanemo na proslavi.

Babi Zdravki ovim putem čestitamo stoti rođendan uz želje da je dobri Bog podrži u duhovnom i tjelesnom zdravlju i da proslavimo zajedno još puno rođendana.

Izvor: Župa sv. Ante Komin / Klik Ploče
Foto: Župa sv. Ante Komin

AGLOMERACIJA GRADA METKOVIĆ

Od ponedjeljka nastavak radova asfaltiranja preostalog dijela Mlinske ulice

Objavljeno prije

U sklopu izvođenja radova na Aglomeraciji Metković od ponedjeljka, 22. srpnja nastavljaju se pripremni radovi za nosivi sloj asfalta u Mlinskoj ulici.

Molimo se stanari tog dijela ulice da kroz rane jutarnje sate pomjere svoja vozila sa kolne površine (od HEP-a do caffe bara Polo).

– Zahvaljujemo Vam i molimo za strpljenje tijekom odvijanja aktivnosti na projektu Aglomeracije Metković, – poručuju iz tvrtke COMSA.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE Biseri 300px

Najčitanije