Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

PRVI DAN ŠKOLE

Župan Dobroslavić uputio čestitku povodom početka nove školske godine

Objavljeno prije

Župan Nikola Dobroslavić uputio je svim učenicima, učiteljima i roditeljima čestitku povodom početka nove školske godine:

Dragi naši učenici, poštovani učitelji osnovnih i srednjih škola, poštovani roditelji,

Sveznalica 7400xXpx

Početak nove školske godine, u kojoj će školsko zvono označiti povratak u školske klupe, ali i povratak novim izazovima u kojima ćete imati priliku uroniti u more znanja, neka počne u veselom i vedrom ozračju. Imat ćete priliku obogatiti svoj život novim spoznajama, usavršiti svoje vještine, razviti kreativnost i steći nova prijateljstva koja će donijeti radost i veselje i obogatiti vaše djetinjstvo i ranu mladost.

Dragi prvašići, pred vama je novo razdoblje u kojemu vas čeka puno radosti, ali i znanja; budite razigrani, budite sretni, budite svoji, a istodobno poštujte vaše roditelje i učitelje. Niti ne slutite koliko oni čine za vas iz dana u dan.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Svima želim puno strpljivosti i ustrajnosti i neka vam nikada ne nedostaje ljubavi i veselja!

Vaš župan,
Nikola Dobroslavić

PRIJEDLOG PRORAČUNA ZA 2023. GODINU

Komunalna infrastruktura u fokusu Općine Zažablje, načelnica Vrnoga razliku planira osigurati kroz HR natječaje i EU fondove

Objavljeno prije

Prijedlog proračuna Općine Zažablje za 2023. godinu iznosi 350.730 eura, a općinski vijećnici te neretvanske općine o njemu će raspravljati na sjednici Općinskog vijeća koja bi se trebala održati 10. prosinca.

Predstavljajući glavne stavke proračuna načelnica Općine Zažablje Maja Vrnoga je rekla kako su najznačajnija ulaganja u kupnju i gradnju komunalne infrastrukture u iznosu od 238.415 eura.

Sveznalica 7400xXpx

– Taj novac planiramo osigurati prijavom na natječaje ministarstava, fondova i programa iz EU. – kazala je Vrnoga.

Prema njezinim riječima, prihodovnu stranu proračuna čine prihodi od poreza u iznosu od 73 tisuće eura, dok sredstva fiskalne decentralizacije iznose 115.600 eura, a kroz pomoći za projekte planiraju osigurati iznos od 138.615 eura.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– U fazi smo pripreme projekta Centra aktivnog turizma Vidonje koji uključuje obnovu stare škole, uz razne popratne sadržaje, primjerice cikloturizam i pješačke staze, pa nam je glavnina sredstava usmjerena na taj projekt. Također, planiramo nastaviti s izgradnjom parkinga ispod groblja u Mliništu, proširenje ceste Vukov klanac – Brestica, te unaprijediti poslovanje kroz digitalizaciju. – rekla je načelnica Općine Zažablje Maja Vrnoga.

Za Južni.hr piše Kate Šutalo Cvjetković

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije