Ostanimo u kontaktu
AKCIJA! Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

SRETNO SVIM ŠKOLARCIMA

Gradonačelnik Milan svim učenicima, a posebno prvašićima, zaželio mnogo uspjeha i dobrih ocjena

Objavljeno prije

Danas započinje nastava u novoj školskoj godini, tim povodom gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan zaželio je svim učenicima, a posebno prvašićima, mnogo uspjeha i dobrih ocjena.

SRETNO SVIM ŠKOLARCIMA

Sveznalica 7400xXpx

Danas započinje nastava u novoj školskoj godini.
Svim učenicima, a posebno prvašićima, želim mnogo uspjeha i dobrih ocjena. Danas je početak vašeg novog životnog puta i želim vam da sa svojim kolegama i nastavnicima uživate u svakom danu i budete što bolji.

Podsjetit ću kako je Grad Metković i ove godine osigurao sredstva od 600.000,00 kn za sufinanciranje troškova nabave školskoga pribora, radnih materijala i opreme za učenike osnovnih i srednjih škola s prebivalištem na području grada. Jednokratna novčana pomoć u iznosu od 300,00 kn po djetetu/učeniku isplatit će se na račune roditelja/skrbnika, a temeljem zahtjeva! Svi koji još niste, svoje zahtjeve možete predati do petka, 9. rujna, a sve detalje možete pronaći na službenoj stranici Grada Metkovića https://grad-metkovic.hr/

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Još jednom, sretno svima u novoj školskoj godini!

PRIJEDLOG PRORAČUNA ZA 2023. GODINU

Komunalna infrastruktura u fokusu Općine Zažablje, načelnica Vrnoga razliku planira osigurati kroz HR natječaje i EU fondove

Objavljeno prije

Prijedlog proračuna Općine Zažablje za 2023. godinu iznosi 350.730 eura, a općinski vijećnici te neretvanske općine o njemu će raspravljati na sjednici Općinskog vijeća koja bi se trebala održati 10. prosinca.

Predstavljajući glavne stavke proračuna načelnica Općine Zažablje Maja Vrnoga je rekla kako su najznačajnija ulaganja u kupnju i gradnju komunalne infrastrukture u iznosu od 238.415 eura.

Sveznalica 7400xXpx

– Taj novac planiramo osigurati prijavom na natječaje ministarstava, fondova i programa iz EU. – kazala je Vrnoga.

Prema njezinim riječima, prihodovnu stranu proračuna čine prihodi od poreza u iznosu od 73 tisuće eura, dok sredstva fiskalne decentralizacije iznose 115.600 eura, a kroz pomoći za projekte planiraju osigurati iznos od 138.615 eura.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– U fazi smo pripreme projekta Centra aktivnog turizma Vidonje koji uključuje obnovu stare škole, uz razne popratne sadržaje, primjerice cikloturizam i pješačke staze, pa nam je glavnina sredstava usmjerena na taj projekt. Također, planiramo nastaviti s izgradnjom parkinga ispod groblja u Mliništu, proširenje ceste Vukov klanac – Brestica, te unaprijediti poslovanje kroz digitalizaciju. – rekla je načelnica Općine Zažablje Maja Vrnoga.

Za Južni.hr piše Kate Šutalo Cvjetković

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije