Ostanimo u kontaktu

PORIN ZA ŽIVOTNO DJELO

Župan Dobroslavić sa zamjenicom Marević i v.d. pročelnice Dadić primio Ibricu Jusića

Objavljeno prije

Župan Nikola Dobroslavić sa zamjenicom Žaklinom Marević i v.d. pročelnice UO za društvene djelatnosti Jelenom Dadić prio je danas kantautora Ibricu Jusića, dobitnika nagrade Porin za životno djelo.

”Htjeli smo pokazati važnost ove nagrade, njezinu grandioznost. Važno je to prepoznati, vi jeste naš Ibrica iz Grada i kao takvog vas naši sugrađani uvijek gledaju, ali to priznanje je veliko i vrijedno i kao takvo treba biti naglašeno. Lijepo je kad se netko može osvrnuti i vidjeti da je ostavio svoj trag. Kad ostaviš nešto pozitivno to je velika stvar”, rekao je ovom prilikom župan Dobroslavić.

Dubrovački kantautor zahvalio je županu na svečanom prijemu istaknuvši kako mu je drago da ga je struka prepoznala nakon dugogodišnjeg stvaranja.

”Meni je drago da me struka nakon 55 godina karijere konačno čula. Počeo sam i ove godine svirati na skalinima Dominikanaca, nedavno sam imao koncert na Gradcu. Planiram tamo još 3 koncerta i 4 koncerta na skalinima. Vjerojatno ću ja za svoj gušt i mimo toga sjesti i zasvirati”, rekao je Jusića te istaknuo kako ga svaki koncert u isto vrijeme iscrpi i ispuni.

”Svaki koncert izgubim po kilo i pol, to te troši i fizički i psihički, ali me i ispunja jer se bavim onim čime volim”, zaključio je Jusić.

Na kraju prijema župan Dobroslavić uručio je Ibrici prigodan poklon, umjetničku sliku, djelo autora Eduarda Petrića.

NAPOKON DOBRE VIJESTI

USVOJENE NOVE MJERE Država će svim radno sposobnim građanima/kama isplatiti prosječnu plaću za vrijeme trajanja samoizolacije, neovisno o radnom odnosu!

Objavljeno prije

Na kasno sinoć, 1. travnja, održanoj video sjednici Vlade RH jednoglasno je usvojen prijedlog Vlade da svim svojim radno sposobnim građankama i građanima isplati minimalnu prosječnu plaću za cijelo vrijeme trajanja mjere samoizolacije, neovisno o radnom odnosu.

Kako je u kratkom obraćanju naveo glasnogovornik Vlade, svim radno sposobnim građankama i građanima Republika Hrvatska će isplatiti minimalnu prosječnu plaću, neovisno o njihovom radnom odnosu, bili oni zaposleni ili ne, a onima koji su u radnom odnosu će isplatiti u visini njihovih primanja.

Potsjetimo, trenutno u Hrvatskoj minimalna BRUTO plaća za 2020. godinu iznosi 4.062,51 kn, odnosno u NETO iznosu svaki radno sposobni građanin RH će primiti 3.250,01 kn.

Ova mjera će važiti i retroaktivno, pa će tako građani za mjesec ožujak i oni koji nisu nikad radili primiti 1.489,99 kuna za protekla dva tjedna u samoizolaciji.

Također ni umirovljenici nisu izuzeti iz ove mjere, kako za njih važe posebne strikcije zbog koronavirusa oni će dobiti poseban bonus na mirovinu u iznosu od 1000 kuna pa na više, ovisno o visini njihove mirovine, tako da će oni s povlaštenim mirovinama dobiti i besplatan javni prijevoz za vrijeme trajanja samoizolacije.

Ova mjera stupa na snagu odmah po donošenju, odnosno 1. travnja 2020. godine, a prve isplate počinju već koncem tjedna.

Građani sa zaštićenim računima svoje podatke do petka trebaju poslati na email tajnice Vlade zrinka.tajnica@vlada.hr.

Također usvojene su i mjere za građane Zagreba pogođene nedavnom elementarnom nepogodom potresom, gdje će država uz potpore iz Eu subvencionirati oštećeno stanovništvo 75% iznosa štete, o tome nešto više detalja donosimo u službenom izvješću.

PREPORUKA UREDNIŠTVA Naime, dok je izgovarao novousvojene mjere glasnogovornik je nosio zaštitnu masku i potiho govorio tako da nitko u potpunosti nije razumio točno sve informacije. Obzirom da je bilo malo kasno i glasnogovornik bio vidno umoran, a kako je na snagu već bio stupio 1. travnja, preporuka uredništva je da ipak svi skupa sačekamo službeno izvješće.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije