Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

STOŽER ZA CIVILNU ZAŠTITU

Zimski uvjeti u cijeloj županiji, vozači oprez zbog poledice

Objavljeno prije

snijeg-konavosko-polje

Nastavlja se hladni val na području cijele Dubrovačko-neretvanske županije, a prema podacima koje su županijskom Stožeru za civilnu zaštitu dostavili s terena, zbog snijega koji je padao tijekom jučerašnje večeri na snazi su zimski uvjeti na području cijele županije.

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

Načelnik Stožera za civilnu zaštitu Dubrovačko-neretvanske županije Joško Cebalo istaknuo je kako se redovito održava kontakt sa svim službama na terenu te Stožerima civilne zaštite jedinica lokalnih samouprava.

– Svi ulažu maksimalne napore kako bi prometnice bile prohodne, no savjetuje se svim vozačima da pripaze na mjestimičnu poledicu – rekao je Cebalo.
Prema navodima direktora Dubrovnik cesta Roberta Krile snijeg se većinom nije hvatao na cestu zbog pravovremenog soljenja.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

– Zimski uvjeti na cestama proglašeni su sinoć od Bistrine do Konavala. Snijeg se nije hvatao na cestu zbog pravovremenog soljenja, a sve državne, županijske i lokalne ceste su očišćene i prohodne – rekao je Krile.

– Također, zimski uvjeti su proglašeni i za Neretvu, no nema većih poremećaja – rekao je on.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

Načelnik dubrovačkog Stožera civilne zaštite Stjepo Krilanović rekao je kako se snijeg u Dubrovnik nije hvatao te kako su jedini problem Gornja sela.

– U Dubrovniku se posipaju ceste i dalje, sve što je već posuto je rastopljeno. Najviše leda ima na ‘Kineskom zidu’. Kroz Gornja sela će proći ralica tijekom jutra – rekao je Krilanović.
Načelnik Stožera civilne zaštite grada Korčule Ivan Šale rekao je kako se na otoku Korčuli snijeg zadržao i u priobalnom pojasu.

– Prometnice Korčula-Vela Luka su prohodne, još je zatvorena D118 od 15 do 31 kilometra, u svim mjestima ima 5 do 10 cm snijega. Do svih naselja se može doći, ali nerazvrstane ceste nisu sve čiste. Nema vjetra, trenutno ne pada snijeg, ali ga ima sve do mora – rekao je Šale.

Načelnik Policijske postaje Ston Braco Roso rekao je kako su sve ceste na Pelješcu otvorene no kako su na snazi zimski uvjeti.

– Ima dosta leda na cesti, a sinoć oko 23 snijeg je prestao padati. Zimski uvjeti su i dalje na snazi, sve ceste su otvorene. Hvala Bogu nije bila nijedna prometna nesreća – rekao je Roso.

Zapovjednik JVP Konavle Mario Magud istaknuo je kako su ceste prohodne, no snijega u nizinama ima dosta.

– Visina snijega je 2 do 5 cm u nizini. Na Konavoskim brdima ima desetak do 15 centimetara, čistimo Čilipe, Grudu, Cavtat sukladno Operativnom planu Zimske službe. Sve ceste su prohodne, ali i dalje su na snazi zimski uvjeti. Vozači moraju paziti na poledicu – rekao je Magud.

ROKO TOLIĆ 740/300px

ŽUPANIJSKI CENTAR 112

Obavezna zimska oprema! Donosimo dnevno izvješće za područje Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Snijeg na cesti, zimski uvjeti

Sukladno informacijama koje smo zaprimili i koje su nam dostupne, dostavljamo vam dnevno izviješće o posebno izdvojenim događajima za područje Dubrovačko-neretvanske županije za protekla 24 sata  i to kako slijedi:

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

Obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama:

 • A1 između čvora Prgomet i naplate Karamatići
 • A10 između čvora Ploče i naplate Čarapine
 • DC8 Gradac-čvor Čeveljuša-Opuzen-GP Klek
 • DC9 GP Metković-Opuzen-DC8
 • DC62 Veliki Prolog-Metković
 • DC425 čvor Karamatići (A1)-čvorište Čeveljuša
 • ŽC5203 Dobroselo-Brotnja-Otrić
 • županijske ceste na području Metkovića (ŽC6220 Ploče A1, Žc 6279 Klek Badžula, Žc 6208 Vrgorac – Staševica, Žc 6276 Mali prolog-Karamatići –Ploče)

Snijega ima na području Pelješca i dijela Konavala. Dubrovnik ceste javljaju da su sve  ceste posute i prohodne.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

METEOROLOŠKE PRILIKE:

Upozorenje

MOST Nikica Hajvaz 740×154

Na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana ujutro mjestimični udari SE i S, a noću posvuda NE i N vjetra, 35-45 čvorova. Mjestimice nevere.

Stanje

Ciklonalno polje nad Jadranom i srednjem Sredozemljem sporo će se popunjavati.

Vremenska prognoza za sljedeća 24 sata, vrijedi do: 10.01.2019 u 06 sati

Južni Jadran

Vjetar SE i S, ponegdje uz obalu E, 10-20, prijepodne mjestimice do 28 čvorova, poslijepodne će postupno okretati na NE i NW 10-20 čvorova. More 3-4. Vidljivost 10-20 km. Oblačno, ponegdje kiša ili pljusak, uz obalu i snijeg, a navečer djelomično razvedravanje.

PROMET  

CESTOVNI PROMET

Privremena prometna regulacija:

 • zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore;
  uz privremenu regulaciju prometa vozi se na Jadranskoj magistrali (DC8):
 • jednim prometnim trakom naizmjenično uz regulaciju semafora kod Slanog, te zračna luka Čilipi gdje se četri puta tjedno u vremenu od 12:00-16:00 sati po deset minuta biti zatvorena cesta osim i uoči nedjelje i blagdana.
 • zbog uređenja raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano;
 • na 26+100 do 26+400, dionica 27 zbog nastavka radova na kolnom prilazu državne ceste DC8 Štikovica od 07.siječnja do 30. travnja 2019. Povremeno postavljanje semafora radi regulacije prometa.
 • do 31.01.2019.god od 07-16 sati zbog radova na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici Petlja Ilijina glavica-Orsula-Dubac vozit će se uz privremenu regulaciju semaforima.

GRANIČNI PRIJELAZI

– Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova);

– Na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja;

ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije