Ostanimo u kontaktu

Veliki petak

Zbog kiše prekinuta procesija u župi sv. Ilije u Metkoviću

Objavljeno prije

Međutim, taman kada se povorka posložila za polazak uslijedio je veliki pljusak.

Veliki Petak, odgođena procesija u Metkoviću

Vjerovatno vođen intezitetom padalina, te vidljivim grmljavina koje su uslijedile po doline Neretve, fra. Petar je odlučio prekinuti procesiju, ne samo radi križa i svetog znakovlja, nego i većine ljudi koji su u procesiju došli ne pripremljeni za tu vrstu vremena.

Veliki Petak, odgođena procesija u Metkoviću

SRETAN ROĐENDAN

44 godine su prošle od osnutka KUD-a Metković

Objavljeno prije

44 godine su prošle od kad je osnovano Kulturno umjetničko društvo Metković, davne već 1977. godine, 9. veljače osnovan je ud skupine gradskih entuzijasta među kojima su bili profesori Radojka i Vide Bagur, Zdravko Obradović, Danilo Obradović, Marica Božinović i drugi…

Društvo je uglavnom djelovalo u školama, bilo osnovnim ili srednjim, a objedinjavalo je razne aktivnosti amaterskog stvaralaštva poput folklora, mandolinskog orkestra, zbora, dramskih aktivnosti, koje su se poslije odvojile u MAK, te čak i fotografske sekcije.

Koristimo ovu priliku da im poželimo da što prije počnu sa radom, da se u prostorijama Društva ponovo čuju pjesme i odzvanjaju koraci svih uzrasta našeg društva, na radost svih nas i čuvanja tradicije svog zavičaja. Sretan vam 44 rođendan!

Kao i cijelo društvo i vas je zadesila ova nazovimo je epidemiološka izolacija, ali sve je prolazno tako će i ovo proći, i uskoro će se opet u našem gradu čuti ples i pjesma.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije