Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

GRADSKO KULTURNO SREDIŠTE METKOVIĆ

Zatvoren stručno-znanstveni skup ‘Metković 600 godina’

Objavljeno prije

U Gradskome kulturnom središtu Metković u subotu je zatvoren stručno-znanstveni skup ‘Metković 600 godina’ koji je održan u organizaciji Grada Metkovića, Sveučilišta u Zadru i Sveučilišta u Dubrovniku.

Stručno-znanstveni skup ‘Metković 600 godina’ središnji je događaj obilježavanja 600. obljetnice od prvoga pisanoga spomena grada Metkovića, a tijekom trodnevnoga programa okupio je 80-ak izlagača koji su govorili o različitim temama u čijem je fokusu bio upravo grad Metković. Posjetitelji su, između ostaloga, imali priliku čuti nešto više o kulturnom i sportskom razvoju grada, položaju Metkovića u različitim razdobljima, tradiciji, prirodnoj baštini, metkovskim župama, razvoju ustanova na području grada, razvoju turizma itd.

Sve teme koje su sudionici izložili, bit će objavljene i u Zborniku radova, na više od 1000 stranica.

Podsjetimo, tijekom 2022. godine održavaju se različita događanja kojima se obilježava 600 godina od prvoga pisanoga spomena imena Metković u povijesnim dokumentima. Riječ je o prigovoru jednog trgovca na postupanje carinika, a taj dokument iz siječnja 1422., i danas se nalazi u dubrovačkome arhivu.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

AGLOMERACIJA METKOVIĆ

Počinju radovi u zoni autobusnog kolodvora, promet samo za stanare i autobuse

Objavljeno prije

Obavještavaju se građani da se izvode radovi na drugoj fazi u ulici kneza Domagoja, koji su sastavni dio projekta Aglomeracija Metković.

Radovi se izvoditi u zoni autobusnog kolodvora u obje kolničke trake. Zbog suženog manevarskog prostora, promet u zoni kolodvora će biti omogućen samo za vozila stanara i autobuse.

Autobusni kolodvor će raditi sukladno dosadašnjem režimu rada.

Molimo građane da za vrijeme izvođenja radova uklone svoja vozila te koriste alternativne pravce.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije