Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

ZABRINJAVAJUĆE VIJESTI IZ PLOČA

Zaraženi gotovo svi štićenici i zaposlenici iz Doma u Pločama, ako ne bude discipline stvari bi se mogle jako zakomplicirati

Objavljeno prije

Situacija s koronavirusom ozbiljno se zakomplicirala u Dubrovačko-neretvanskoj županiji gdje je danas od 15 novozaraženih na području županije većina štićenici staračkog doma u Pločama.

– Pred nama su teški dani, sasvim sigurno. Molimo da izbjegavate sva obiteljska druženja, mi sada ne znamo tko je sve zaražen i stvari se mogu jako zakomplicirati ako ne budemo disciplinirani. Svi uzorci pacijenata iz staračkog doma u Pločama pokazali su se pozitivnima – poručili su iz Stožera, javlja Ploče Online.

– Većina iz Ploča, zajedno s ravnateljicom, njih devetoro, smješteni su u bolnici – rekao je doc.prim.dr.sc. Marijo Bekić, ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik.

– Nažalost, došli smo u tu fazu i pred nama su teški i izazovni dani. Još jednom apel svima da se pridržavamo svih uputa, izbjegavajmo velika obiteljska okupljanja. Nitko od nas sa sigurnošću ne može reći, jesmo li nositelji virusa – rekao je načelnik Stožera.

– Stanje je teže, epidemiju ne držimo posve pod kontrolom. Ne znamo sve kontakte zaraženih, odnosno bolest se širi i izvan poznatih kontakata dosad oboljelih – poručio je župan Nikola Dobroslavić.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

POLICIJA OBJAVILA VAŽNO UPOZORENJE

Oprezno u prometu! U samo jednom danu poginula tri motociklista i putnik

Objavljeno prije

Arhivska fotografija

Tri vozača i jedan putnik na motociklu izgubili su život u subotu na hrvatskim prometnicama, izvijestilo je Ravnateljstvo policije, koje je objavilo savjete i preporuke motociklistima i mopedistima kako bi se smanjilo stradavanja i povećala sigurnost tih sudionika u prometu.

Lijepo vrijeme očekivano je izmamilo na prometnice ljubitelje motocikala i mopeda, ali samo u subotu su poginule četiri osobe – tri vozača i jedan putnik na motociklu, objavila je policija po čijim je podacima u prvih pet mjeseci 2022. poginulo 12 vozača motocikala i četiri vozača mopeda.

Lani su na hrvatskim prometnicama smrtno stradala 64 vozača i putnika na motociklima i mopedima, a u prošlih pet godina 267, što znači da se svaka peta osoba poginula u prometnim nesrećama u proteklom razdoblju nalazila na mopedu ili motociklu.

Vozači i putnici tih vozila često su žrtve nesavjesnih vozača ostalih vozila koji grubim kršenjem prometnih propisa ugrožavaju sigurnost svih sudionika u prometu, no motociklisti često i zbog svog neodgovornog ponašanja stradavaju u sudarima s drugim vozilima, izlijetanjima s ceste ili naletima na objekte uz cestu.

Policija je na svojim internetskim stranicama objavila savjete te najčešće greške motociklista zbog kojih stradavaju, kao što su neprilagođena brzina, vožnja po površinama koje nisu namijenjene za tu vrstu vozila, precijenjene vozačke sposobnosti, vožnja između zaustavljenih kolona vozila.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Vozačima mopeda i motocikala policija savjetuje da prije vožnje očistite vizir, stave zaštitnu kacigu i pravilno je zategnu, koristite i drugu zaštitnu opremu te da zbog teže uočljive siluete na cesti nose svjetliju odjeću i kacigu, življih boja, odnosno s reflektirajućim detaljima.

“Poštujte ograničenja dopuštene brzine, prilagodite brzinu vožnje uvjetima na cesti, provjerite tlak u gumama, upalite dnevno ili kratko svjetlo, ne vozite pod utjecajem alkohola ili droga, prilikom vožnje u skupini vozite u slijedu jedan iza drugoga”, također su neki od savjeta.

Vozači automobila u odnosu na motoriste najčešće oduzimaju prednost prolaska prilikom prestrojavanja, pretjecanja ili skretanja vozila, te ne pridaju dovoljno pozornosti toj kategoriji vozača kojim im se često nađu u tzv. mrtvom kutu bočnog ogledala.

Česte greške vozača automobila su i neoprezno skretanje ili prestrojavanje bez pokazivača smjera.

U prometnoj nesreći koja se u subotu poslijepodne dogodila na cesti Čakovec-Štefanec život je izgubio vozač motocikla, izvijestila je međimurska policija. Dvije osobe poginule su noćas u Vrgorcu nakon pada s motocikla, izvijestila je u subotu ujutro splitsko-dalmatinska policija, prenosi Dnevnik.hr.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije