Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 2 1200×300
PIVAC 1200×300

PROJEKT ARGOS

Započeli radovi na uređenju i uspostavljanju mrijestilišta za kamenice u Malostonskom zaljevu

Objavljeno prije

Započeli su radovi uređenja i uspostavljanja mrijestilišta za kamenice na lokaciji Laboratorija za marikulturu u Malostonskom zaljevu.

Uređuje se glavni objekt na Bistrini korisne površine 90m2 u kojemu će se ugraditi specijalizirana oprema za mrijestilište, a dio opreme će biti smješten i u pomoćnom objektu koji će služiti za opskrbu mrijestilišta morskom vodom. U glavnom objektu će, osim laboratorija, biti smještena oprema i sustavi za držanje matičnog stoka, uzgoj ličinki, uzgoj mlađi i proizvodnju fitoplanktona. Objekte će biti potrebno povezati i nizom kanala, a radi se i kompletna rekonstrukcija elektroinstalacija. Pripremne radove i nabavu opreme izvodi tvrtka Aquatic dizajn d.o.o., a sručni nadzor provodi M-projekt d.o.o..

Investicija se financira iz projekta ARGOS koji se provodi u sklopu programa Interreg V–A Hrvatska – Italija 2014. – 2020. U projekt ARGOS uključeni su hrvatski i talijanski partneri koji rade na zajedničkom upravljanju aktivnostima održivog ribarstva i akvakulture za zaštitu morskih resursa Jadranskog mora. Osim ulaganja u Laboratorij za mrijestilište na Bistrini, projektom je obuhvaćena i izrada zajedničkih stručnih studija koje će unaprijediti sektor akvakulture i ribarstva u Jadranu.

OGLAS Zemljišta Jerkovac 740

Po ugradnji specijalizirane opreme i uspostavi mrijestilišta Laboratorij će služiti znanstvenicima Sveučilišta u Dubrovniku za proučavanje i razvijanje metoda mrještenja europske plosnate kamenice čime će se dati doprinos razvoju marikulture u našoj županiji.

GRADSKI PARK METKOVIĆ

Otvoren 11. Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda ‘Eko rural’

Objavljeno prije

Foto: Metkovic.hr

U Gradskome parku otvoren je 11. Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda ‘Eko rural’.

Nakon nastupa mlađe skupine KUD-a Metković, posjetitelje je pozdravio predsjednik Zajednice braniteljskih zadruga Mijo Vukušić koji je ujedno i otvorio Sajam.

Inače, cilj Sajma je afirmiranje malih proizvođača s ruralnih područja, posebice onih uključenih u ekološku poljoprivrednu proizvodnju te svih onih koji izlažu različite rukotvorine. Sajam organizira Udruga Dobra, Zajednica braniteljskih zadruga te Modrozelena zadruga, a možete ga posjetiti tijekom dana.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Šambrole
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije