Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

PROJEKT MARLESS

U Malostonskom zaljevu održana akcija prikupljanja i analize otpada s morskog dna

Objavljeno prije

U sklopu projekta MARLESS, Regionalna agencija DUNEA, organizirala je akciju prikupljanja i analize otpada s morskog dna u akvatoriju Malostonskog zaljeva, točnije uz obale Malog Stona.

Akciju je podržala Javna ustanova za upravljanje zaštićenih dijelova prirode Dubrovačko-neretvanske županije, Općina Ston i Prirodoslovni muzej u Dubrovniku, a ronioci Ronilačkog kluba Dubrovnik u sat vremena prikupili su više od 200 kilograma otpada, podrijetlom uglavnom iz marikulturnih aktivnosti s tog područja.

Nakon prikupljanja, odrađena je analiza otpada za potrebe projekta MARLESS, sve u svrhu praćenja količine otpada u moru i pregleda tipova frakcija koje se mogu naći ovisno o samom lokalitetu i aktivnostima na obali i moru.

Projekt MARLESS je sinergijska akcija iz sektora zaštite okoliša koja se bavi problemom otpada u Jadranskom moru, a među mnogobrojnim aktivnostima radi na monitoringu količine otpada i podizanju svijesti građana. Prijavljen je i odobren kroz strateški poziv programa INTERREG Italija – Hrvatska 2014-2020, a nositelj je Regionalna agencija za zaštitu okoliša i prevenciju regije Veneto (IT) uz još 12 regionalnih i nacionalnih partnera s hrvatske i talijanske strane.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Ukupna vrijednost projekta je 31. 835,445,00 milijuna kuna, od kojih 85 posto u iznosu od 27.060,128,00 milijuna kuna sufinancira Europski fond za regionalni razvoj. Među stručnim projektnim timom nalazi se i Sveučilište u Dubrovniku koje kroz svoj interdisciplinarni pristup radi na rješavanju otpada iz mora, posebno plastike, plutajuće plastike i mikroplastike.

Regionalna agencija DUNEA organizacijom brojnih događanja i aktivnost, u projektu ima fokus na podizanju razine svijesti o problematici otpada u moru i golemim rizicima koje ono donosi.

OBNOVA PARKETA I UGRADNJA OBLOGE

Završeni radovi na obnovi Gradske sportske dvorane

Završeni radovi na projektu obnove parketa te ugradnje obloge u Gradskoj sportskoj dvorani u Metkoviću

Objavljeno prije

Jučer je održana primopredaja radova projekta obnove parketa te ugradnje obloge u Gradskoj sportskoj dvorani u Metkoviću, sufinanciranoga od strane Ministarstva turizma i sporta RH. Primopredaji su nazočili načelnik Sektora za razvoj i natjecateljski sport u Ministarstvu turizma i sporta Darko Vučić, predstavnici izvođača i nadzora radova te Grada Metkovića.

Ukupan iznos investicije je 64.319,99 eura s PDV-om (484.618,98 kn), a od strane Ministarstva turizma i sporta RH Gradu Metkoviću odobreno je 41.197,16 eura (310.400,00 kn). Ostatak sredstava za realizaciju ovoga projekta Grad je osigurao iz vlastitoga Proračuna.

U sklopu radova obavljeno je temeljito brušenje parketa u tri faze, izvlačenje linija sportskih terena za rukomet, košarku i odbojku, nanošenje odgovarajućih slojeva laka te ugradnja antibakterijske i vatrootporne sigurnosne gumene obloge na zidove kojom se sprječava mogućnost ozljeda svih korisnika Gradske sportske dvorane.

– Riječ je o još jednom projektu ulaganja u sportsku infrastrukturu kojim želimo osigurati kvalitetnije uvjete za sportaše te potaknuti što veći broj djece i mladih na bavljenje sportom! – istaknuo je gradonačelnik Dalibor Milan.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije