Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

DO KRAJA GODINE S CRNOG PUTA DO ŠKOLE NOVOUREĐENOM ULICOM

Započela rekonstrukcija Jadranske ulice prema Put Narone, projekt vrijedan preko 2,3 milijuna kuna

Objavljeno prije

Nakon više desetljeća planova i realne potrebe za spojem Jadranske ulice na Ulicu Put Narone, ovih dana započeli su radovi na projektu nastavka građenja Jadranske ulice sa spojem na Ulicu Put Narone u dužini 200 metara.

Jadranska ulica u Metkoviću proteže se od križanja sa Ulicom Alojzija Stepinca pored nogometnog igrališta ONK Metković i završava na udaljenosti cca 470 metara, te je trenutno slijepa ulica. Od kraja ulice do Ulice Put Narone tijekom zadnjih više desetljeća veliki je promet pješaka preko poljoprivrednih površina, naročito za vrijeme trajanja školske godine, a najveći problemi su u vrijeme hladnoće i kišnog vremena.

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

Tijekom proteklog razdoblja, Grad Metković pristupio je izradi idejnog projekta, ishodio je lokacijsku dozvolu, riješio imovinsko pravne odnose na način da je otkupio zemljište na trasi, izradio glavni projekt, ishodio građevinsku dozvolu i proveo javnu nabavu za izvođača radova.

Projektom je predviđena izrada kanalizacije, oborinske odvodnje, izgradnja nogostupa s obje strane u širini 2,5 metara, izgradnja sustava javne rasvjete i izgradnja ceste širine 6 metara u dužini 200 metara.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Ukupna vrijednost radova nakon provedenog postupka javne nabave je 2.317.340,00 kuna s PDV-om, a završetak radova očekuje se do kraja godine.

MOST Nikica Hajvaz 740×154
ROKO TOLIĆ 740/300px

ŽUPANIJA REDOVITO PODUPIRE POLJOPRIVREDNIKE

Župan Nikola Dobroslavić posjetio dolinu Neretve

Objavljeno prije

Kandidat za župana Nikola Dobroslavić s kandidatom za zamjenika Joškom Cebalom i saborskim zastupnikom Brankom Bačićem posjetio je danas Pojezerje, Slivno i Opuzen u dolini Neretve gdje su u druženju s građanima otvorene brojne aktualne teme. Sustav navodnjavanja doline Neretve i obrana od zaslanjivanja poljoprivrednih površina županijski je projekt koji je Neretvanima u središtu pozornosti.

Po pitanju navodnjavanja županija je u proteklim godinama uložila višemilijunske iznose, no izgradnjom brane protiv zaslanjivanja poljoprivrednici očekuju i dodatni benefit, a to je bolji urod na njihovim poljoprivrednim površinama. Jednako tako, kroz razgovore o sinergiji turizma i poljoprivrede  potvrđena je važnost plasmana poljoprivrednih proizvoda na našem turističkom tržištu.

NIKOLA KRSTIČEVIĆ 740/300px

Dubrovačko-neretvanska županija izdvaja značajna sredstva i u izvanrednim situacijama koje su poljoprivrednicima najveći problem, a uz vremenske i klimatske neprilike urod valja zaštiti primjerice i od sredozemne voćne muhe za što redovito imaju potporu županije. Županu Dobroslaviću i saborskom zastupniku Bačiću u svojim su se sredinama priključili i kandidati za općinske načelnike – u Pojezerju Borislav Dominiković, u Slivnu Smiljan Mustapić, a u Opuzenu gradonačelnik Ivo Mihaljević.

ŽO HDZ-a
ubrovačko-neretvanske županije

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

 

 

MOST Nikica Hajvaz 740×154

ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije