Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 1200×300
PIVAC 2 1200×300
ICE PRO 1200
POLIKLINIKA MEDICOR MM 1200×400

ODRŽANI 6. DANI NERETVE U ZAGREBU

Zagrebačkom Caritasu donirano više od 1600 kilograma neretvanskih mandarina

Objavljeno prije

Dani Neretve u Zagrebu 2017 (9)

U Zagrebu su se 13. i 14. listopada održavali Dani Neretve u organizaciji istoimene udruge.

Tema ovogodišnjih Dana Neretve bila je COOL-tura u Neretvi, odnosno kako je poboljšati i što napraviti kako bi Neretva na tom polju zasjala još i jače. Također, manifestacija je imala i humanitarni karakter te je Zagrebačkom Caritasu donirano nešto malo više od 1600 kilograma neretvanskih mandarina za potrebe pučkih kuhinja.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Panelisti su bili Dijana Katica, Tomislava Bule-Radaljac, te Miroslav Mimo Barbir.

Dijana Katica, predsjednica je Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj Klub članova Selo i stručnjakinja za razvoj ruralnog turizma. Gospođa Katica je prezentirala razvoj kulturnih turističkih ruta kao veliki potencijal za razvoj turizma u Neretvi.

RENT-A-CAR M 740

Druga panelistica je bila gospođa Tomislava Bule-Radaljac, predsjednica LAG Neretva koja nas je uputila u mogućnosti iskorištavanja EU natječaja i fondova za razvoj projekata u kulturi u našoj regiji.

Treći panelist je bio gospodin Miroslav Mimo Barbir koji je pričao o događajima i manifestacijama u Neretvi, te potencijalu koji postoji u samoj kulturi. Također se dotaknuo daljnjeg rasta i razvoja raznih kulturnih društava na području Neretve.

Nakon službenog panela večer je nastavljena uz glazbu glazbenog sastava Larus iz Ploča.

Program se 14. listopada nastavio koncertom Gradske glazbe Opuzen u paviljonu na Zrinjevcu, te nakon toga ispred Galerije Klovićevi Dvori gdje se održalo otvorenje izložbe pod nazivom Fantastična bića na spomenicima antičke Narone koja će trajati do 12. studenog 2017. Ovim putem ćemo iskoristiti priliku i pozvati vas da posjetite izložbu.

Udruga Dani Neretve u Zagrebu

UHIĆENI NA GRANICI

Na ljetovanju otuđili jet-ski i odvezli ga u Češku

Iako su na ljetovanju koristili vlastiti jet-ski, vratili su se u mjesto ljetovanja i od tamo otuđili još jedan jet-ski te ga odvezli u Češku gdje ga policija pokušava naći putem međunarodne policijske suradnje

Objavljeno prije

Foto: Ilustracija

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković dvojica Poljskih državljana u dobi od 43 i 23 godine osumnjičeni su za kazneno djelo krađe i rano jutros predani pritvorskom nadzorniku Policijske postaje Metković.

Naime, u nedjelju, 16. srpnja 44-godišnjak je policiji prijavio krađu jet-skia koja se dogodila prethodne noći. Plovilo je bilo privezano za pontonsku platformu u moru u mjestu Blace u općini Slivno.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su plovilo otuđili spomenuti poljski državljani koji su tu prethodno bili na ljetovanju.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Naime, tijekom ljetovanja su i sami koristili osobni jet-ski, te su se nakon odjave i povratka u Poljsku, zaustavili u BiH gdje su svoj jet-ski ostavili i praznim se trilerom vratili u Blace odakle su otuđili jet-ski kojeg su potom ostavili u Češkoj.

Uhićeni su na PGP Stara Gradiška temeljem raspisane potrage PP Metković kada su se vraćali po svoj jet-ski u BiH s namjerom da ga vrate u Poljsku.

RENT-A-CAR M 740

Otuđeni jet-ski za sada nije pronađen i s tim ciljem je zatražena međunarodna policijska suradnja.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije