Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 1200×300
PIVAC 2 1200×300

ANTIČKA NARONA U 3D-u

U model dodane vile i kazalište, trebao bi biti gotov u tri godine

Objavljeno prije

01.napravljen 3D modeli_narona

U tijeku je izrada 3D modela antičke Narone na kojoj rade Stjepan Ujdur i Ivan Popić iz Opuzena.

U 3D modelu je završeno kazalište i tri vile u kojima su stanovali vojni i civilni upravitelji Narone. Njihove modele možete pogledati u fotogaleriji dok kazalište detaljnije možete proučiti na poveznici VT 360 PAN modela. Nema materijalnih niti pisanih tragova da su vile i kazalište bili na ovim mjestima, pa su moguće naknadne  promjene pozicija. Kod izrade 3D  modela poštuje se  Vitruvijeva preporuka za izradu rimskih  građevina.

OGLAS Zemljišta Jerkovac 740

Za same radove na 3D modelu, Stjepan Ujdur kaže da bi mogli biti gotovi za dvije do tri godine.

– Moram priznati sporo ide, jer je jedno računalo crklo, a ovo moje radi sa 70 % kapaciteta, neće se napraviti za godinu, ali hoće za dvije-tri.  Autori 3D modela i rendiranja snimaka i VT 360 PAN-a su moja malenkost i Ivan Popić. Obojica smo iz Opuzena. Sada nam se je priključio i jedan naš lokalni slikar iz Opuzena Svetko Šutić za konzultacije oko boja za izrade teksatura za 3D modele – kazao je Ujdur.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Nakon izrade vila i kazališta, sljedi rad na insulama, zgradama u kojima su živjeli obični smrtnici.

UHIĆENI NA GRANICI

Na ljetovanju otuđili jet-ski i odvezli ga u Češku

Iako su na ljetovanju koristili vlastiti jet-ski, vratili su se u mjesto ljetovanja i od tamo otuđili još jedan jet-ski te ga odvezli u Češku gdje ga policija pokušava naći putem međunarodne policijske suradnje

Objavljeno prije

Foto: Ilustracija

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković dvojica Poljskih državljana u dobi od 43 i 23 godine osumnjičeni su za kazneno djelo krađe i rano jutros predani pritvorskom nadzorniku Policijske postaje Metković.

Naime, u nedjelju, 16. srpnja 44-godišnjak je policiji prijavio krađu jet-skia koja se dogodila prethodne noći. Plovilo je bilo privezano za pontonsku platformu u moru u mjestu Blace u općini Slivno.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno kako su plovilo otuđili spomenuti poljski državljani koji su tu prethodno bili na ljetovanju.

OGLAS Zemljišta Jerkovac 740

Naime, tijekom ljetovanja su i sami koristili osobni jet-ski, te su se nakon odjave i povratka u Poljsku, zaustavili u BiH gdje su svoj jet-ski ostavili i praznim se trilerom vratili u Blace odakle su otuđili jet-ski kojeg su potom ostavili u Češkoj.

Uhićeni su na PGP Stara Gradiška temeljem raspisane potrage PP Metković kada su se vraćali po svoj jet-ski u BiH s namjerom da ga vrate u Poljsku.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740

Otuđeni jet-ski za sada nije pronađen i s tim ciljem je zatražena međunarodna policijska suradnja.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Šambrole
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije