Ostanimo u kontaktu
LPG Narona MAXMART Opuzen
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl1
JURA SHOP – AKCIJA Vikend Sl2
ICE PRO 1200
GAZ Benz 1200x400px
PIVAC 2 1200×300
PIVAC 1200×300
NERA ETWA FEST

UPOZORENJE

Voda s izvorišta Doljani nije za piće

Objavljeno prije

Iz gradskog vodovoda javljaju kako je Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije temeljem ispitivanja vode za piće sa izvorišta Doljani, dana 28. listopada, dao sljedeću obavijest:

U vodoopskrbnoj mreži grada Metkovića došlo je do pojave povećane koncentracije klorida čije su vrijednosti iznad graničnih vrijednosti MDK. Neki građani to mogu osjetiti kao slankast okus vode.
Takva voda NE ODGOVARA Zakonu o vodi za ljudsku potrošnju (N.N. 56/13) jer prema čl. 48. Zakona rezultati ispitivanja za parametar kloridi NISU SUKLADNI prilogu I Pravilnika o zdravstvenoj ispravnosti vode za piće (N.N. 47/08).
Povećanje koncentracije klorida u vodi za piće porijeklom sa izvorišta u Doljanima je česta pojava sezonskog karaktera. Isporučena voda redovito se dezinficira (klorira) i kao takva mikrobiološki je ispravna.

Izvorište u Doljanima trenutačno opskrbljuje slijedeća područja:

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
  • Općina Zažablje
  • Naselje Dubravica i Glušci
  • Dio lijeve strane grada Metkovića : ulica Put Kaštela, ulica Put Groblja, ulica Lovački Put, ulica Vladimira Nazora,ulica Stjepana Radića (od mosta prema Doljanima)
  • Desna strana Grada Metković (kompletno)
  • Naselje Doljani (BIH)

Za nevedena područja voda nije za piće!!

Za ostala područja: lijeva strana grada Metkovića (preko 90% korisnika) kao i naselja Prud, Vid i Krvavac 2 koriste vodu sa izvorišta u Prudu koja je u potpunosti ispravna za piće.

RENT-A-CAR M 740
Tvrtka METKOVIĆ d.o.o. još nema tehničku mogućnost da svima isporučuje vodu sa izvorišta u Prudu jer svi radovi koji se izvode na spoju na NPKLM nisu još završeni (ispitivanje cjevovoda i njegova dezinsekcija) ali prema obavijesti iz NPKLM (regionalnog vodovoda) koji je Naručitelj tih radova to bi mogli očekivati kroz koji dan. Tada će sva područja imati mogućnost koristiti vodu sa izvorišta u Prudu.
Vodovod Metković konstantno prati stanje na čitavom području vodoopskrbne mreže i korisnici će o svim promjenama biti pravovremeno obaviješteni.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM Grupni trening – 740
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Bakin Kruh
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije