Ostanimo u kontaktu

OPĆINA SLIVNO

Vjernim gostima uručena zahvalnica za 20 godina odabira Blaca kao mjesta za odmor

Objavljeno prije

Smiljan Mustapić, Dragan i Mišo Sršen i Zuzana Kluvankova, Blace

Načelnik Općine Slivno Smiljan Mustapić jučer je, 3. lipnja, na prigodnom domjenku u Blacama gospođi Zuzani Kluvankovi i gospodinu Vladi Kluvankovu iz Slovačke uručio zahvalnicu za 20 godina odabira Blaca kao svog mjesta za odmor.

Zuzana Kluvankova već dugo godina boravi u Apartmanima Sršen u vlasništvu braće Dragana i Miše Sršena, gdje je domjenak i održan, te je u Blace dovela namjanje 100 drugih gostiju. Prošle godine je u mjestu boravila čak pet puta te, kad su u sezoni, sudjeluje i u berbi mandarina.

Ovo joj je pedeseti boravak u Blacama te su tom prilikom braća Sršen za nju i njene prijatelje organizirali druženje na kojem su im uručeni prigodni pokloni, a načelnik Smiljan Mustapić poklonio je i suvenir u obliku neretvanske lađe.

Smiljan Mustapić i Zuzana Kluvankova, Blace

Mustapić kaže da je poslovanje braće Sršen način kako zadržati goste u malim mjestima poput Blaca.

– Mogu reći da je ovo pravi primjer kako se turizam mora radit u našim okvirima. S obzirom na to da su ovo mala mjesta, nemamo posebnih velikih sadržaja i upravo na ovaj način se treba boriti za dovesti goste i zadržati ih. Dva brata Sršen to na najbolji način rade i ja se zahvaljujem njima na tome i, naravno, gošći i gostima koji dolaze i koji promiču naše malo mjesto, našu općinu, a, u prvom redu, i Blace u svojoj zemlji – rekao je Mustapić.

Veselja u Blacama sinoć nije nedostajalo, a dobra atmosfera uz glazbu uživo potrajala je do kasno u noć.

Tekst/Foto: Dalibor Čutura/Metković NEWS

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije