Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

DUBROVNIK FESTIWINE 2018.

Vinarija Terra Madre predstavila svoja vrhunska vina ‘Plavac mali’ i ‘Pošip’

Objavljeno prije

U Dubrovniku je 20. i 21. travnja održana središnja izložba vina u sklopu 5. Vinskog festivala Dubrovnik FestiWine.

Svoja vrhunska vina sa najmlađeg vinogorja u Hrvatskoj, vinogorja Komarna, pretstavila je i Vinarija Terra Madre. Ugostitelji, hoteljeri, vinski profesionalci, kao i svi ostali posjetitelji, mogli su uživati u kapljicama dobrog vina na središnjoj izložbi koja se ove godine održavala u Sunset beach Uvali Lapad. Vinarija Terra Madre svojim je vrhunskim vinima Plavcem malim i Pošipom privukla znatiželjne posjetitelje, kao i uvažene goste poput ministra poljoprivrede Tomislava Tolušića, župana Dubrovačko-neretvanskog g. Nikolu Dobroslavića, gradonačelnika Grada Metkovića g. Dalibora Milana i ostale predstavnike županije, te naših susjednih gradova i općina.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Ovu priliku smo iskoristili da porazgovaramo s jednim od suvlasnika Vinarije Terra Madre, g. Davorom Martinovićem, koji nam je rekao:

– Cilj je bio predstaviti se novim berbama, osobito Plavcem malim kod kojeg imamo veliki potencijal s čime bi proširili naše tržište. On je još zrel i treba sačekati da dodatno omekša, ali rezultati su zasada odlični te je analiza pokazala kako opet zadržavamo kvalitetu vrhunskog vina.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

Trenutno su na oko 17 ha vinograda poslije kišovitog proljeća, krenuli radovi. Korovi su izuzetno visoki te inzistiraju mnogo ručnog rada i brige, što zahtijeva ekološki certifikat čime se u Vinariji Terra Madre osobito ponose. Prema viđenom, loza je krenula dobro i nadziru se prvi plodovi kojih će biti obilato.

Sama Vinarija počela je primati prve goste, pa nas je tako prije par dana posjetila grupa mladih enologa iz Francuske koji su se oduševili samom vinarijom i položajem vinograda te izuzetnom kvalitetom vina, – otkrio nam je Martinović te dodao da puno očekuju od planirane Vinske ceste koja će dodatno obogatiti turistički sadržaj i povezati vinare iz cijelog Vinogorja, za kojeg s pravom kaže da ima jedan od najboljih pogleda na Jadranu, jer zaista imaju što za pokazati.

ROKO TOLIĆ 740/300px

TOLIĆ I ERAK BORAVILI NA KORČULI

Roko Tolić: Županija mora biti partner i pružati pomoć svim općinama i gradovima

Objavljeno prije

Nezavisni kandidat za dubrovačko – neretvanskog župana, Roko Tolić, u pratnji kandidatkinje za zamjenicu, Maje Erak tijekom utorka i srijede, boravio je na otoku Korčuli.

Prilikom posjeta nezavisni kandidat za župana, Roko Tolić, susreo se sa stanovnicima općina Žrnovo, Čara, Smokvica, Blato, Vela luka, Lumbarda te grada Korčule. Stanovnici navedenih općina izvijestili su nezavisnog kandidata za župana, Roka Tolića, o mnogobrojnim problemima s kojima se susreću u svakodnevnom životu na ovom otoku.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Loša prometna povezanost otoka s kopnom kao i neadekvatna mreža autobusnih linija na otoku, neadekvatna školska infrastruktura, loša procijepljenost i visoka cijena testiranja na korona virus te problem zbrinjavanja otpada istaknuti su kao neki od trenutačno najvećih problema otoka Korčule.

Osim problema koji znatno utječu na kvalitetu života stanovnika Korčule, predstavnici pojedinih općina istaknuli su i lošu, odnosno ne postojeću komunikaciju s tijelima Županije.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

Roko Tolić je istaknuo kako Županija mora biti partner svim svojim općinama i gradovima i kao takva pružati maksimalnu logističku pomoć u svim projektima koji za cilj imaju razvoj i napredak pojedinog kraja kao i poboljšanje svakodnevne kvalitete života svih.

„Vjerujem da ću sa svojim timom snažno pokrenuti te procese integracije da Dubrovačko – neretvanska županija ne bude rep Hrvatske, već stvarno početak. Moj tim je sposoban i kompetentan da našu županiju pozicionira kao najuspješniju. Što bi ona trebala i mogla biti. Svi mi to zaslužujemo iz puno razloga. Vrijeme je da pokrenemo županiju i da ona dobije novo lice“, kazao je Roko Tolić tijekom boravka na Korčuli.

ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije