Ostanimo u kontaktu
Hotel PRESIDENT 1200×200

PROBLEM LUTAJUĆE STOKE U LUKAMA KOD OPUZENA

VIDEO Bezer priznao da su krave njegove, te da nema zemlju na kojoj bi ih držao

Objavljeno prije

Uzaludni su bili i pokušaji načelnika općine Kula Norinska Nikole Krstičevića i veterinarskog inspektora da se stoka koja tumara okolo oduzme vlasniku Draganu Bezeru.

Životinje su bez ikakvog nadzora osim kad se skuplja telad za ubijanje, što klanjem, što iz puške. Izlaze na prometnice, pa je tako prije nekoliko mjeseci, u noćnim satima, došlo do prometne nesreće u kojoj je vozač automobila udario u kravu na cesti. Došlo je do veće materijalne štete, ali, na sreću, bez ljudskih žrtava, pri čemu je gospodin Bezer izjavio da to nije njegova krava, i nikom ništa. Svako malo vlak pregazi kravu ili više njih i opet nikom ništa – iznosi nam naš sugovornik dramatičnu situaciju na predjelu Luke, koji administrativno pripada gradu Opuzenu.

Farma krava

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Stanovnici Krvavca, kojima goveda i ovce pričinjavaju najveće štete, tvrde da Dragan Bezer za ispašu svojih krava koristi više od 250 hektara površina koje su upisane kao oranice. Unatoč tomu što stoku drži ilegalno, dobivao je poticaje od Ministarstva poljoprivrede sve do unatrag tri godine, kada su mu ukinuti jer nije želio vaditi krv životinjama i testirati ih na bolesti. Od tada ne smije ni prodavati meso i sve što čini je na crno.

Iako mu je izdana zabrana prometa životinjama, Bezer uredno ubija telad i prodaje ih na crno, bez ikakve zdravstvene kontrole. Meso završava u lokalnim mesnicama, pa čak i preko granice u susjednoj BiH, kazao nam je naš sugovornik.

Po zadnjim informacijama, Ministarstvo poljoprivrede naložilo je lovcima odstrel stoke, međutim kako doznajemo, lovci nisu za ubijanje tih životinja.

Lutajuća stoka u Lukama kod Opuzena

Video prilog donosi Al Jazeera Balkans. Foto video printscreen.

ADVENT U METKOVIĆU

Dišpet Caffe&Rest poziva na blagdansku čaroliju, u ‘Božićni grad’!

Objavljeno prije

Centar ovog Adventa će zasigurno biti ‘Božićni grad‘, blagdanska čarolija koju je svojim posjetiteljima pripremio Dišpet Caffe & Rest.

Uz provjereno dobar štimung, za koji je ovog Adventa zadužen Zlatko Volarević – Dilajla, te još bolju spizu, pa kuhano vino i kuhani gin, te pokoju fritulicu… te bomba specijalitet ‘Sarma To Go‘, jel da, već vam rastu zazubice a još nismo spomenuli ni kobasice te pregršt zimskih delicija… vrhunski riblji i mesni meni… sve to sa sa zadovoljstvom ovog Adventa najavljuje Dišpet Caffe & Rest u svom ‘Božićnom gradu’.

Božićni grad sa radom starta danas, 4. prosinca, a domaćini pozivaju da nazdravimo uz dobru kapljicu i muziku uživo, da s veseljem zakoračimo u ovo čarobno predbožićno vrijeme.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Rezervirajte na vrijeme svoj, božićni domjenak, il’ organizirajte obiteljska druženja, rođendane, krstitke… za sve informacije na raspolaganju vam je ljubazno osoblje na boj mobitela +385 91 605 49 35. Pretvorimo ovo blagdansko vrijeme u čaroliju ‘Božićnog grada’ u Dišpet Caffe & Rest.

Ovaj vikend smo za Vas pripremili zanimljive menie po promo cijenama..

RIBLJI MENI 120,00 kn

  • Salata od hobotnice
  • Odrezak tune s blitvom
  • Desert
  • Časa vina po izboru 🥂🍷

MESNI MENI 110,00 kn

  • Pršut, sir
  • Punjena vješalica s prilogom
  • Desret
  • Časa vina po izboru 🥂🍷

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije