Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

GALERIJA GKS-a METKOVIĆ

Gitarist Petar Čulić u srijedu u Metkoviću

Objavljeno prije

U Galeriji Gradskoga kulturnog središta u srijedu, 10. studenoga u 19:30 koncert će održati gitarist Petar Čulić.

Petar Čulić rođen je 1986. godine u Splitu, a gitaru je počeo učiti sa sedam godina. Završio je Osnovnu glazbenu školu „Lovro pl. Matačić“ u Omišu, a nakon završenog trećeg razreda Srednje glazbene škole „Josip Hatze“ u Splitu, upisao je Umjetničku akademiju Sveučilišta u Splitu u klasi prof. Gorana Listeša. Školovanje nastavlja na poslijediplomskom studiju u Koblenzu (u Njemačkoj) na privatnoj akademiji „Koblenz International Guitar Academy“ u klasi prof. Huberta Käppela, a završava ga u svibnju 2010. godine s najboljim uspjehom, ocjenom 1.0, dobivši diplomu koncertnog solista.

Solističke recitale počeo je svirati od svoje dvanaeste godine, a tada je također bio i njegov prvi nastup kao solist s orkestrom. Danas broji više od tisuću nastupa na 6 kontinenata u više od 30 država. Svirao je kao solist s Rheinische Philharmonie, Simfonijskim orkestrom Nacionalnog kazališta Claudio Santoro u Brasiliji, Camerata Antiqua de Curitiba, Simfonijskim orkestrom Crne Gore, Komornim gudačkim orkestrom Hrvatske glazbene mladeži, Orkestrom HNK Split i drugima.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U foajeu Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu 16. svibnja 2005. održao je gitaristički recital i promovirao svoj prvi nosač zvuka. 2012. godine snimio je nosač zvuka s vokalnim sastavom Cantores Maruli, pokojnim glumcem Zlatkom Crnkovićem i pjesnikinjom Marinom Čapalijom u sklopu projekta „Priča o Marku Maruliću“, kao glazbeno-scensku priču o životu i djelu Marka Marulića. U studenom 2014. godine izdao je svoj drugi solo CD s 12 autorskih skladbi. U novom projektu mu je 11 ponajvećih skladatelja svijeta za klasičnu gitaru posvetilo skladbu, a praizvedba svih 11 skladbi bila je u kolovozu 2020. godine na međunarodnom festivalu „Omiš Guitar Fest“.

Od samih početaka gitarističkog školovanja bavi se i skladanjem, a prvu veću inspiraciju za skladanje našao je u knjizi „Mali princ“ književnika Antoinea de Saint-Exupéryja. Petar Čulić je službeni predstavnik D’Addario žica te svira na gitari Leonarda de Gregoria.

Organizator koncerta je Ustanova za kulturu i sport Metković, a održava se uz potporu Ministarstva kulture i medija te Grada Metkovića.

Petar Čulić

 

RADOVI NA PUKNUĆU VODOVODNE MREŽE

Ulica Put Narone kroz jutro bez vode

Objavljeno prije

Obavještavaju se korisnici vodnih usluga u ulici Put Narone, da će danas 08.08.2022. od 9:30 do 11:30 zbog radova na iznenadnom puknuću na vodoopskrbnoj mreži doći do prekida u isporuci vode.

Iz Gradskog vodovoda mole za razumijevanje.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije