Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

DOMOVINSKI RAT

Veterani 4. GBR DNŽ sudjelovali na proslavi obilježavanja 26. obljetnice 3. gardijske brigade ‘Kuna’

Objavljeno prije

26. obljetnica 3. gardijske brigade

Na poziv Udruge veterana 3. gardijske brigade, izaslanstvo Udruge veterana 4. gardijske brigade DNŽ sudjelovalo je na središnjoj proslavi obilježavanja 26. obljetnice 3. gardijske brigade koja se ove godine održala u Novoj Gradiški. Svečanost je započela svetom misom za poginule pripadnike 3. gbr u crkvi Bezgrešnog začeća BDM nakon čega su položeni vijenci i zapaljene svijeće kod spomenika poginulim hrvatskim braniteljima. Svečana akademija održana je u Domu kulture a za kraj svečani domjenak i druženje u Društvenom domu.

U odori 3. gardijske brigade u Domovinskom ratu bila su i četiri naša neretvanina Miro Vladimir, braća Elvis i Zlatko Pračić te pok. Ivica Prusac – Juma koji je poginuo na posavskom ratištu 30. svibnja 1992. godine.

Miro Vladimir i pok. Ivica Prusac - Juma u Nuštru 1991.

3. gardijska brigada ‘Kune’ osnovana je 29. travnja 1991. Kroz postrojbe 3. gbr, od osnutka 1991. pa do preustroja 3. gbr ‘Kune’ i 5. gbr ‘Sokolovi’ u Gardijsku oklopno-mehaniziranu brigadu 28. veljače 2003., prošlo je oko 10 tisuća pripadnika.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Tijekom Domovinskog rata 3. gbr sudjelovala je na mnogim ratištima gdje se branila i stvarala domovina nam Hrvatska, ali i branio interes opstanka hrvatskoga naroda na ovim područjima. U svim tim ratnim vihorima 369 pripadnika 3. gbr je položilo svoj život na oltar Domovine, a njih 1.088 je ranjeno. Nažalost, 12 pripadnika 3. gbr još uvijek se vode kao nestali. Svima njima u čast, a u cilju očuvanja sjećanja na njih i ratni put ponosne i slavne 3. gardijske brigade te prijateljsko druženje svih onih koji su imali čast biti ‘Kune’, održava se svake godine Dan 3. gbr ‘Kune’.

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Sirnica Uskrs 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije