Ostanimo u kontaktu
DALIBOR MILAN 1200/300px 1
DALIBOR MILAN 1200/300px 2
DALIBOR MILAN 1200/300px 3

IN HOC SIGNO VINCES

Veterani 4. GBR DNŽ oslikavanjem murala i mimohodom do Spomenika poginulim braniteljima proslavili 25. obljetnicu VRO Oluja

Objavljeno prije

25. obljetnicu VRO Oluja, kojom su oslobođeni okupirani krajevi RH, članovi Udruge veterana 4. gardijske brigade Dubrovačko-neretvanske županije, kojima se pridružio i gradonačelnik Dalibor Milan, prigodno su proslavili, oslikavanjem murala u Sportskoj ulici u Metković i mimohodom sa svojom zastavom te molitvom i polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća za poginule suborce kod Spomenika poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu kralja Tomislava.

Iako je bilo interesa, odustali su od organiziranog odlaska u Knin zbog aktualne situacije oko pandemije COVID-19. U središtu Metkovića u čast 25. obljetnice OLUJE nacrtali su mural s grbom 4.gardijske brigade ispred kojeg su jutros u 9 sati krenuli mimohod sa velikom hrvatskom zastavom i latisnkim sloganom IN HOC SIGNO VINCES (u ovom ćeš znaku pobijediti) sa grba četvrte, do Spomenika poginulim braniteljima na Trgu Kralja Tomislava u Metkoviću gdje su zapaliti svijeće i položiti vijenac.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Svečanost su nastavili uz turnir na buće članova. Za ovu prigodu za ačlanove su izradili i unikatne dresove s kockicama i logom četvrte.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

ROKO TOLIĆ 740/300px

TOLIĆ I ERAK BORAVILI NA KORČULI

Roko Tolić: Županija mora biti partner i pružati pomoć svim općinama i gradovima

Objavljeno prije

Nezavisni kandidat za dubrovačko – neretvanskog župana, Roko Tolić, u pratnji kandidatkinje za zamjenicu, Maje Erak tijekom utorka i srijede, boravio je na otoku Korčuli.

Prilikom posjeta nezavisni kandidat za župana, Roko Tolić, susreo se sa stanovnicima općina Žrnovo, Čara, Smokvica, Blato, Vela luka, Lumbarda te grada Korčule. Stanovnici navedenih općina izvijestili su nezavisnog kandidata za župana, Roka Tolića, o mnogobrojnim problemima s kojima se susreću u svakodnevnom životu na ovom otoku.

NIKOLA DOBROSLAVIĆ 740/300px

Loša prometna povezanost otoka s kopnom kao i neadekvatna mreža autobusnih linija na otoku, neadekvatna školska infrastruktura, loša procijepljenost i visoka cijena testiranja na korona virus te problem zbrinjavanja otpada istaknuti su kao neki od trenutačno najvećih problema otoka Korčule.

Osim problema koji znatno utječu na kvalitetu života stanovnika Korčule, predstavnici pojedinih općina istaknuli su i lošu, odnosno ne postojeću komunikaciju s tijelima Županije.

MOST Nikica Hajvaz 740×154

Roko Tolić je istaknuo kako Županija mora biti partner svim svojim općinama i gradovima i kao takva pružati maksimalnu logističku pomoć u svim projektima koji za cilj imaju razvoj i napredak pojedinog kraja kao i poboljšanje svakodnevne kvalitete života svih.

„Vjerujem da ću sa svojim timom snažno pokrenuti te procese integracije da Dubrovačko – neretvanska županija ne bude rep Hrvatske, već stvarno početak. Moj tim je sposoban i kompetentan da našu županiju pozicionira kao najuspješniju. Što bi ona trebala i mogla biti. Svi mi to zaslužujemo iz puno razloga. Vrijeme je da pokrenemo županiju i da ona dobije novo lice“, kazao je Roko Tolić tijekom boravka na Korčuli.

ROKO TOLIĆ 740/300px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl7 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije