Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

DOLI KOD SLANOG

Veterani 4. gardijske brigade obilježili 30. obljetnicu nestanka pripadnika izvidničko-diverzantskog voda

Objavljeno prije

U Dolima kod Slanog u subotu je obilježena 30. obljetnica nestanka pripadnika izvidničko-diverzantskog voda 4. gardijske brigade: Fernanda Delucchija, Arnolda Nožića, Alejandra Nestora Patrona, Branka Andreasa Pilsela i Miljenka Tadića koji su nestali u borbi s nadmoćnijim neprijateljskim ratnim brodom na moru kod Dola 23. listopada 1991.  a, čija tijela nikad nisu pronađena.

Uz obitelji nestalih branitelja u programu obilježavanja sudjelovali su veterani 4. gardijske brigade iz Splita i Metkovića, župan Nikola Dobroslavić sa suradnicima, načelnici općina Ston i  Dubrovačko primorje sa suradnicima i drugi. Kod spomenika nestalim braniteljima sagrađen uz samu obalu mora izaslanstva su položila vijence i zapalila svijeće uz počasni pozdrav pripadnika satnije mornaričko-desantnog pješaštva iz Ploča. Nakon toga na rivi kod spomenika nazočnima su se obratili Drago Pilsel u ime obitelji nestalih branitelja, župan Nikola Dobroslavić zatim izaslanik Predsjednika vlade RH i ministra hrvatskih branitelja, predsjednik udruge 4.gbr iz Splita Hrvoje Pupić-Vurilj i na kraju domaćin Nikola Knežić načelnik općine Dubrovačko primorje. Svetu misu za poginule i nestale branitelje u crkvi Velike Gospe u Dolima služio je mjesni župnik don Jozo Sebežević. Tijekom jutra članovi Ronilačkog kluba veterana 4.gbr čistili su podmorje uz rivu u Dolima.

Udruga veterana 4.gardijske brigade
Podružnica za Dubrovačko-neretvansku županiju

EU PROGRAM OBZOR 2020.

Predstavnici Grada Metkovića na sastanku konzorcija projekta dRural

Objavljeno prije

Predstavnici Grada Metkovića sudjelovali su na sastanku konzorcija projekta dRural koji je održan u Zagrebu.

Na sastanku su sudjelovali i ostali hrvatski partneri, uz partnere iz Švedske, odnosno istraživačkog instituta RISE. Tema sastanka je bila analiza dosadašnjih projektnih aktivnosti s naglaskom na razvoj poslovnog modela održivosti same projektne platforme.

Projekt provodi Grad Metković, Dubrovačko-neretvanska županija u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA-om, Dom zdravlja Metković, Tera Tehnopolis d.o.o. iz Osijeka te partneri iz Španjolske, Belgije, Italije, Švedske, Nizozemske, Irske i Srbije.

Projekt dRural je financiran u sto postotnom iznosu iz EU programa OBZOR 2020., ukupne vrijednosti 15.296.927,50 eura.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px
Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Krafne 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije